Obstaja pravi način za nanašanje kreme za oči

ByAna Koren

9. januarja, 2023 ,

Obstaja pravi način za nanašanje kreme za oči

Vsakih nekaj mesecev se pojavijo novi trendi o ‘pravih’ stvareh, ki jih je treba početi, ko gre za nego kože. Nedavno je več dermatologov, skinfluencerjev in drugih govorilo o tem, kako je treba nanašati kreme za oči. 

Koža okoli oči je tanka in nežna ter zahteva dodatno nego in pozornost, saj jo lahko uporabimo kot neposredno povezavo z našo starostjo. Drobne gubice, kurje tačke, vrečke in temni kolobarji so le nekateri od številnih stanj, ki nas pestijo okrog oči.

Po dolgi in praktični uporabi krem za okoli oči se je izkazalo, da delujejo! Če jih uporabljate na pravi način. Dermatologi in svetovalci za nego kože vedno propagirajo, da je posebna nega predela okoli oči najpomembnejša.

Kreme za okoli oči nudijo vrsto prednosti, od odstranjevanja drobnih gubic do zmanjšanja vrečk pod vekami. Toda da bi izkoristili te prednosti, je pomembno, da kreme za oči nanesete na pravi način. 

Tukaj je vodnik po korakih za pravilno:


1. Korak kreme za oči v vaši rutini nege kože

Kremo za oči nanesite pred nanosom vlažilne kreme, vendar po čiščenju in toniku. Vlažilne kreme lahko vsebujejo določene dražilne snovi, ki jim krema za okoli oči lahko prepreči delovanje.

 
2. Držite te nohte proč!  

Izdelek poskusite vzeti iz posode brez uporabe prstov. Vaše roke so najbolj umazan del vašega telesa in morebitni onesnaževalci se morajo držati čim dlje od vaše kreme za oči. Nekatere kreme za oči so na voljo v obliki pumpice, ki jo lahko nanesete neposredno na konico prsta, ne da bi se ustje pumpice dotaknilo kože. Če je izdelek v majhni steklenički ali kozarcu, uporabite Q-konico!


3. Kam nanesem kremo za oči? 

Ne bodite pregrobi z nanosom, izdelek nežno vtrite vzdolž orbitalne kosti. Začnite na notranjem kotu očesa in se pomaknite proti zunanjemu kotu, vendar se očesu ne približajte preblizu. Preprečite draženje oči in nanesite kremo približno 2-3 milimetre stran od linije trepalnic.

4.  Koliko je preveč?

Vsekakor ne bodite potratni! Na konico prsta ne vzemite večje količino kreme za oči kot je velikost grahovega zrna. Res je ne potrebujete veliko.


5. Kdaj je pravi čas? 

Vseh krem ​​za oči ni treba uporabljati dvakrat na dan. Nekaj ​​jih najbolje deluje zjutraj, zlasti kreme za posvetlitev ali odstranjevanje napihnjenosti okoli oči. Če želite odpraviti debelino, pigmentacijo in popraviti veke, uporabite kremo ponoči!

6.  Nazadnje, kaj iščem pri kremi za oči? 

Različne sestavine obravnavajo različne pomisleke, ko gre za kateri koli izdelek za nego kože. Če želite ciljati na pigmentacijo ter zmanjšati podočnjake in zabuhlost, poiščite kofein, vitamin C, kojično kislino in niacinamid. Če želite zdraviti elastičnost, čvrstost, fine linije in gube, uporabite kremo za oči z retinoidi. Če imate zelo občutljivo kožo okrog oči, uporabite kremo s hialuronsko kislino.

Čeprav je koža okoli oči tanka, bo za prve znake napredka trajalo nekaj časa. Dosledne rutine se držite približno 3-5 tednov in če še vedno ne vidite želenih rezultatov, zamenjajte izdelek ali poiščite strokovni nasvet.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Imate celulit? Krivci so verjetno ta živila!

Jamice na licih in v bradi so zaželene in lepe, ne pa toliko na zadnjici ali stegnih. Celulit sovraži veliko žensk. Po podatkih klinike Cleveland ga ima kar 80 do 90 odstotkov žensk. Zakaj se pojavi in ​​ali obstajajo kakšna živila, ki povečajo verjetnost za pojav? 

Čeprav znanost še ni odkrila vseh vzrokov za celulit, strokovnjaki menijo, da imajo pri njegovem nastanku veliko vlogo hormoni in genetika. Na srečo celulit ni nevaren za zdravje… več tukaj.