Oda arabski dediščini: kampanija Amine Muaddi

ByAnja Kadič

16. avgusta, 2022

Za najnovejšo kampanjo Amine Muaddi je oblikovalka dodatkov kot glavni vir navdiha poiskala svojo dediščino.

Oda arabski dediščini: kampanija Amine Muaddi

Supermodel Imaan Hammam nastopa kot obraz kampanje Drop 2/22. Celotno kampanijo je fotografiral fotograf Dexter Navy, oblikoval pa Jahleel Weaver (Rihannin stilist in svetovalec). Kampanja je ustvarjalno ekipo popeljala v Kairo. Muaddi je želela počastiti svoje kulturno ozadje in povedati pomembno zgodbo o tem kaj ženskost pomeni danes.

Na fotografijah je Hammam prikazana v številnih prizorih. Med drugim stoji ob belem arabskem konju in pozira na zapleteno tkanih preprogah. Na novih fotografijah so v ospredju satenasti salonarji s koničastimi prsti, pete z vezalkamu in platforme iz lucita, ki jih krasijo Muaddijevi značilni bleščeči detajli.

“Ta projekt z Dexterjem sem si prizadevala uresničiti že dlje časa. Resnično sem si želela narediti nekaj pomembnega. Odo svoji arabski dediščini in praznovanje naše kulture,” je Muaddi povedala za BAZAAR.com. “Ta projekt je pomemben, ker nam je blizu. Ljudje z našim ozadjem niso dovolj zastopani in izpostavljeni. Zame je bilo ključno, da sem delal s skoraj izključno arabsko ekipo.”

Hammam, ki je nizozemskega, maroškega in egiptovskega rodu, pogosto odkrito govori o svoji močni povezanosti s Kairom.

“Najlepši kraj na svetu je zame Kairo, kjer se je rodil moj oče,” je povedala manekenka. “Oktobra lani sem bila tam za svoj rojstni dan. Ogled piramid je bil tako nor in čaroben. Maročani, Egipčani, Arabci zelo radi uporabljamo kadila, oud, mošus in jantar. Ko jih zavoham, se mi tolikokrat vrnejo spomini na otroštvo.” 

Foto: Harper’s Bazzar