Odbor DZ za izobraževanje se je na prvi redni seji v novi sestavi seznanil s problematiko velikega upada gibalnih sposobnosti otrok v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Odbor je sprejel sklep koalicije, s katerim predlaga šolskemu ministrstvu, da v novem šolskem letu uporabi vse obstoječe mehanizme za povečanje telesne dejavnosti v šoli, soglasno sprejel.

Razlog za sklic seje je pereča problematika zaradi pomanjkanja gibalnih dejavnosti otrok v šoli. Seja je bila na pobudo poslanca Svobode Roberta Janeva. Janev je povedal, da so zadnji dve leti v času epidemije covida-19 največjo kolateralno škodo s protikoronskimi ukrepi utrpeli otroci.

Po zaključku je sledila nujna seja odbora. Na seji so na zahtevo poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica obravnavali opozicijski predlog zakona o strokovnih, znanstvenih in umetniških naslovih in ga v drugi obravnavi podprli.

Koalicija pa je na Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino glasovala proti SDS predlogu, da ministrstvo pripravi predloge, ki bi omogočili šport v šolah vsak dan.

Vir: STA in Twitter

Foto: Freepik