Odhod legende: Mercedes CLS odhaja v zgodovino

ByAna Koren

9. maja, 2023

Odhod legende: Mercedes CLS odhaja v zgodovino

Videti je, da Mercedesov model CLS po dvajsetih letih odhaja v zgodovino. Model, ki je bil predvsem v prvi generaciji velika prodajna uspešnica, bodo to poletje ukinili, naslednika žal ni na vidiku. Novico je potrdil tiskovni predstavnik avstralske podružnice Mercedes-Benza. Za CarExpert je povedal, da se bo proizvodnja tega modela končala avgusta.

Lokalni predstavnik proizvajalca avtomobilov je dejal, da so prenehali sprejemati naročila, ker so bile stranke preusmerjene na nedavno predstavljeni novi razred E: “Naročila so se ustavila in proizvodnja za trenutni CLS se bo končala avgusta letos v pripravah na novi razred E.

Skorajšnja ukinitev CLS-a ne bi bila presenečenje, saj so se v zadnjih mesecih pojavile špekulacije, da želi nemška luksuzna znamka iz ponudbe opustiti več modelov, da bi se osredotočila na nekatere druge trenutno bolj popularne izdelke, kot so SUV-ji, a tudi na električnih avtomobilih. Mercedes je doslej ukinil več svojih kultnih modelov. Med drugim so ukinili SLC, S-Class Coupe, S-Class Cabriolet in AMG GT Cabriolet. Poleg tega bosta razred C Coupe in Cabrio skupaj z razredom E Coupe in Cabrio spremenjena v model CLE Coupe/Cabrio. Govori se, da bosta izginila tudi limuzinska različica A-razreda in enoprostorec B-razreda.

A brez strahu saj Mercedesove avtomobile res ukinja a prihajajo drugi. Videli smo že SUV Maybach EQS, prihajajo pa ultraekskluzivni avtomobili iz serije “MYTHOS” in popolnoma električni EQG.

Mercedes CLS je konkurenco nekoč prisilil k predstavitvi podobnih modelov, najuspešnejši med njimi je bil Audi A7 Sportback. Je pa ta model na nekaterih trgih že upokojen in možno je, da tudi on ne bo dobil naslednika. 

vir Foto: Mercedes