Odkrijte okuse Madžarske: Tradicionalni segedin golaž

ByAna Koren

28. novembra, 2023 , ,
Foto: Portal24Foto: Portal24

Odkrijte okuse Madžarske: Tradicionalni segedin golaž

Ko temperature padejo, je čas, da na jedilnik prinesemo tople, bogate in nasitne jedi. Segedin golaž, tradicionalni madžarski kulinarični dragulj, je popolna jed za hladne dni. Ta klasika, ki združuje okuse svinjskega mesa in kislega zelja, je idealna za ljubitelje bogatih, začinjenih jedi.

Recept za Segedin Golaž

Sestavine:

  • 500 g svinjskega mesa, narezanega na kocke
  • 500 g kislega zelja, odcejenega
  • 1 velika čebula, drobno sesekljana
  • 2 žlici masti ali olja
  • 2 žlici mlete rdeče paprike
  • Sol in poper po okusu
  • 1 skodelica jušne osnove ali vode
  • Kisla smetana (po želji)

Priprava:

  1. V večji ponvi segrejemo mast ali olje in na njej prepražimo čebulo do zlate barave.
  2. Dodamo kocke svinjskega mesa in jih pražimo, dokler se ne zapečejo z vseh strani.
  3. Vmešamo mleto rdečo papriko in takoj dodamo jušno osnovo ali vodo, da preprečimo, da bi se paprika zažgala.
  4. Pokrijemo in dušimo približno 30 minut, ali dokler meso ni skoraj popolnoma mehko.
  5. Dodamo odcejeno kislo zelje in kuhamo še 20 do 30 minut, da se okusi prepojijo in zelje zmehča.
  6. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
  7. Pred postrežbo lahko vmešamo kislo smetano za kremast okus.

Segedin golaž je odličen s krompirjem, kruhom ali cmoki in je zagotovo jed, ki vas bo ogrela in nasitila. Ta madžarski klasik je popoln za družinska kosila ali večerje s prijatelji. Dober tek!

Vir in foto: Portal24