Nemška agencija za cestni promet je zaradi napake v sistemu za samodejni klic v sili odpoklicala vozila Tesla modela Y in 3. Napako ima 59.000 omenjenih vozil po vsem svetu.

Nadzorni organ KBA je na svoji spletni strani 29. junija objavil, da je napaka v programski opremi povzročila okvaro sistema eCall. Slednji je zasnovan za samodejno vzpostavitev stika z reševalci v primeru resne nesreče. KBA navaja, da je bilo po vsem svetu prizadetih 59.129 vozil, niso pa navedli, koliko od teh je bilo registriranih v Nemčiji.

Napake se vrstijo

Napaka v programski opremi je za izvršnega direktorja Elona Muska dodatna težava. Tesla je namreč včeraj sporočila, da je v drugem četrtletju v primerjavi s prejšnjim četrtletjem dobavila17,9 odstotkov električnih vozil manj. Razlog je zaprtje Kitajske zaradi COVID-19. Zaprtje na Kitajskem pa je prekinilo Teslino proizvodno in dobavno verigo. Musk je prejšnji mesec dejal, da Tesline nove tovarne v Teksasu in Berlinu zaradi pomanjkanja baterij in težav s kitajskimi pristanišči izgubljajo milijarde dolarjev… več TUKAJ.

Foto: Reuters

By A.K.

Komentar: