Odpoved na Policiji naj bi dobila  »Olajeva človeka« Korasa in Jerman. Zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti je v.d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav sprejel odločitev o izredni odpovedi dvema policijskima uslužbencema. Zaposlena na Generalni policijski upravi oz. PU Koper sta osumljena kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem policijskega dela. 24ur navaja, da gre za sodelavca iz ozkega kroga bivšega prvega policista Antona Olaja – direktorja PU Koper Borisa Koraso in nekdanjega vodjo Službe generalnega direktorja Policije Metoda Jermana. 24ur se ob tem sklicuje na neuradne informacije.

Zoper osumljena policista so izvedli delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi  in za čas trajanja postopka tudi ukrep prepovedi opravljanja dela, so sporočili iz GPU.

“Po ustaljeni praksi in v skladu s 158. a členom Zakona o kazenskem postopku bo hkrati o razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni uradni osebi, zaposleni v Policiji, obveščen Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.” 

NPU

24ur se sklicujoč neuradne informacije navaja, da naj bi šlo za »direktorja PU Koper Borisa Koraso, nekdanjega vodjo Službe generalnega direktorja Policije in Metoda Jermana, bivšega vodjo Sektorja za notranje preiskave in integriteto. Gre torej za ljudi iz ozkega kroga zdaj že bivšega generalnega direktorja Policije Antona Olaja.«

24ur glede na neuradne informacije poroča še, da naj bi šlo za »zgodbo o domnevno sporni zaposlitvi uslužbenca, kjer naj bi prišlo celo do ponarejanja izsledkov varnostne preverke, kar je sicer pogoj za zaposlitev.«

Boris Korasa

Korasa, ki se je oglasil sporoča, da je sprejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. “V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji,” je dejal. Nepravilnosti ob tem zanika ter napoveduje, da se bo zoper sklep pritožil. Možnost zagovora ima 14. julija 2022, še navaja 24ur.

Foto: Policija