Odstopil direktor BSH Hišni aparati Nazarje Boštjan Gorjup

ByAna Koren

19. marca, 2024 , ,
Boštjan Gorjup BSH aparati [Zajem zaslona YT/ZSIZ]

Odstopil direktor BSH Hišni aparati Nazarje Boštjan Gorjup

Odstopil je Boštjan Gorjup, dolgoletni direktor podjetja BSH Hišni aparati Nazarje, ki je del mednarodnega koncerna BSH Home appliances Group. Razlog za odstop je navedel kot osebne razloge, pri čemer je odstopil s takojšnjim učinkom.

Na vprašanje o tem, ali Gorjup ostaja v podjetju, je Matija Petrin, eden izmed preostalih dveh direktorjev, odgovoril, da Gorjup zapušča podjetje. O nadaljnjih podrobnostih Petrin ni želel govoriti. V poslovodstvu podjetja poleg Petrina ostaja še Wolfram von Ohain.

Boštjan Gorjup je bil znana osebnost v slovenskem gospodarstvu, saj je dvakrat služil kot predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Za svoje delovanje je prejel več priznanj, vključno z nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, priznanjem mladi menedžer in priznanjem menedžer leta.

Podjetje BSH Hišni aparati je bilo eno izmed najbolj prizadetih v avgustovskih poplavah, pri čemer je škoda presegla 100 milijonov evrov. V podjetju načrtujejo selitev proizvodnje na novo lokacijo v Nazarjah.

Zadnji znani podatki o poslovanju podjetja za leto 2022 kažejo, da je podjetje zabeležilo 11,89 milijona evrov čistega dobička, kar je več kot v letu 2021, ko je dobiček znašal 10,34 milijona evrov. Celotni prihodki so v letu 2022 nanesli 508,94 milijona evrov, kar predstavlja rast v primerjavi z letom 2021, ko so znašali 483,18 milijona evrov. Konec leta 2022 je podjetje skupaj z najetimi delavci zaposlovalo 1669 ljudi.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Zajem zaslona YT/ZSIZ