Odstopil je vodja Netflixa Reed Hastings

Soustanovitelj  Netflixa Reed Hastings je odstopil z mesta izvršnega direktorja podjetja. Netflix je podjetje, ki je pretreslo Hollywood s spletnim predvajanjem filmov in televizijskih serij. V zadnjem letu se je podjetje soočilo s težavami z zaračunavanjem za vsebine in upadom gledanosti.

Kljub temu ne zapušča Netflixa, opravljal bo funkcijo predsednika upravnega odbora

Hastings je doslej položaj izvršnega direktorja zasedal skupaj z dolgoletnim sodelavcem Tedom Sarandosom, ki si ga bo zdaj delil z nekdanjim glavnim operativnim direktorjem Gregom Petersom. Peters in Sarandos sta napredovala julija 2020, v zelo zahtevnem obdobju za podjetje.

“To je bil ognjeni krst zaradi covida in izzivov v našem poslu,” je dejal Hastings. Slednji bo zdaj predsednik upravnega odbora.

Hastingsov odstop je sovpadel z objavo poslovnega poročila za četrto lansko četrtletje. Poročilo je po zaslugi serij Harry & Meghan in Wednesday pokazalo povečanje števila naročnikov za 7,66 milijona.

Lansko leto je bilo za Netflix težko

V prvi polovici lanskega leta je Netflix izgubil naročnike, katerih število se je od julija do decembra znova povečalo, a manj kot prejšnja leta. Konec lanskega leta je imelo podjetje 231 milijonov naročnikov, 4,5 odstotka več kot konec leta 2021.

V zadnjih treh mesecih lanskega leta se je Netflixov čisti dobiček v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021 skoraj stopil in s 607 milijonov dolarjev zdrsnil na le 55 milijonov dolarjev. Prihodki so se povečali za 1,9 odstotka na 7,85 milijarde dolarjev.

“Leto 2022 je bilo težko leto, s težavnim začetkom, a boljšim koncem. Verjamemo, da smo začrtali jasno pot, ki bi nam morala pomagati znova povečati prihodke,” je Netflix zapisal v četrtletnem pismu delničarjem.

Da bi spodbudil rast, je Netflix novembra uvedel cenejšo možnost, podprto z oglasi, v 12 državah. Napovedal je tudi ukrepe za preprečevanje deljenja gesel.

Podjetje se sooča z omejeno porabo potrošnikov in konkurenco podjetij, kot so Walt Disney, Amazon.com in drugih, ki porabijo milijarde dolarjev za produkcijo televizijskih serij, misij in filmov za spletno občinstvo.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Spomini princa Harryja so najbolje prodajana dokumentarna knjiga v zgodovini

Spomini princa Harryja Spare so postali najhitreje prodajana britanska neleposlovna knjiga doslej, je v torek sporočil založnik knjige, saj so prodali 400.000 izvodov v trdi vezavi, e-knjigi in zvočnem formatu… več tukaj.