Po ministrovem nastopu v Odmevih so se zvrstili ostri odzivi

Po ministrovem nastopu v Odmevih so se zvrstili ostri odzivi. “Kot minister se lahko samo opravičim, da je stanje tako, čeprav za to nisem kriv,” je na vprašanje, kakšno sporočilo ima za vse, ki so te dni po dvajset in več ur čakali na urgenci, v Odmevih odgovoril minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Najbolj je razburil z odgovorom na vprašanje, če se je zdravstveni sistem zlomil: 

“Ne, mislim, da se zdaj ustvarjajo izredne razmere … torej vse interesne skupine v zdravstvu nalašč ustvarjajo izredne razmere, ker je v izrednih razmerah najlepše delovati in kritizirati.” 

Ostri odzivi, politikom z urgence sporočajo tole

Pulmolog Matjaž Turel je brez dlake na jeziku zapisal, kaj si misli o Loredanovi izjavi (nelektorirano):

“Sedaj imam pa tega dost…o sedanjem zdravstvenem ministru ze prej nisem imel dobrega mnenja, danes na odmevih je pa mojemu sodu izbilo dno…pravi, da nalasc ustvarjamo izredne razmere…pa ta clovek je v drugem svetu…cez internisticno urgenco se je ob obisku ukcja sprehodil v nekaj minutah in seveda ne razume realnosti…vsak dan iscemo postelje za bolnike…kolegi iz urgence me dnevno moledujejo, da najdemo se kako posteljo…delamo cudeze in sprejemamo vec kot zmoremo…vsi moji mlajsi kolegi izgorevajo v stiskah kako pomagati bolnikom…minister pa samo javnost zavaja in prelaga krivdo na nas zdravstvene delavce.”

Tudi na Facebook profilu mladih zdravnikov so objavili svoje mnenje glede situacije, ki nastaja v slovenskem zdravstvu. Z ministrstva so jim namreč sporočili, da bodo vse informacije glede ureditev na področju zdravstva sporočili po novem letu in sicer 6. januarja.

Takole so zapisali Mladi zdravniki (nelektorirano):

“Za zdravnike in vse zaposlene v urgentnih službah in bolnišnicah NI praznikov! Dalje bomo improvizirali, se šli medicine v izrednih razmerah, se maksimalno potrudili za vsakega pacienta, a opozarjamo, da so takšne razmere za marsikaterega bolnika življenjsko nevarne! In za to nismo odgovorni zdravniki, ki tukaj pregorevamo! Več kot delati in opozarjati ne moremo …”

Svoje pa je dodal tudi znani slovenski infektolog David Zupančič, ki je na svoje Instagramu zapisal: “Lepe praznike in obilico počitka vsem politikom! Če nas rabite smo na urgencah, kjer (citiram, z vsem sarkazmom, ki ga premorem) “umetno ustvarjamo izredne razmere”.

Vir: Slovenske novice Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: