Okrepitev varovanja južne meje: Jušić poziva Hrvaško k sodelovanju

Okrepitev varovanja južne meje: Jušić poziva Hrvaško k sodelovanju

Generalni direktor slovenske Policije Senad Jušić je v pobudi glavnemu ravnatelju hrvaške Policije Nikoli Milini izrazil željo po dodatni okrepitvi dela v mešanih policijskih patruljah. Pobuda prihaja v luči povečanega števila nezakonitih prehodov meje, zlasti na območju Rigonce – Dobova.

Slovenska policija je v zadnjem obdobju zaradi naraščanja števila nezakonitih prehodov na tem območju že okrepila svojo prisotnost tako z dodatnimi patruljami kot tehničnimi sredstvi. V izjavi za javnost so pojasnili: “Zaradi povečanega števila nezakonitih prehodov meje smo povečali svojo prisotnost.” Dodali so, da neprestano spremljajo razmere in prilagajajo svoj način dela.

Policija prav tako sodeluje z hrvaškimi varnostnimi organi na dnevni ravni in skupno patruljirajo v mešanih patruljah. Poudarili so, da je bilo njihovo dosedanje delo uspešno, kar se odraža v številu prijetih tihotapcev – 269, od katerih je 261 tujcev in osem slovenskih državljanov.

Na slovenski policiji so zatrdili, da neprestano raziskujejo možnosti za dodatno varovanje južne meje, saj so zavedajo, da je varnost za lokalno prebivalstvo ključnega pomena.

vir Foto: STA Portal24

Ne spreglejte…

SDS predlagala nujno sejo o nezakonitih migracijah v Brežicah, bili so zavrnjeni

V luči naraščajočih nezakonitih migracij je poslanska skupina Slovenske demokratske stranke (SDS) vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za notranje zadeve. Predlagali so, da se seja izvede v Občini Brežice, kjer je situacija najkritičnejša, vendar predlog ni bil sprejet.

SDS je upala, da koalicija ne bo nasprotovala izvedbi seje na terenu, kjer bi poslanci neposredno videli težave občanov Brežic, ki se soočajo z 80 odstotki vseh nezakonitih prehodov meje v Sloveniji. Kljub temu je predlog, ki bi omogočil sejo odbora zunaj Državnega zbora, dobil le šest glasov za in osem proti… več tukaj.