Oktobrski astrološki zasuki: Preobrazba, moč in srčne zadeve

Oktobra nas v astrologiji čaka serija močnih in prelomnih dogodkov, ki poudarjajo preobrazbo, moč, strast in dinamiko odnosov. Od Venerine postretrogradne sence do luninega mrka, pripravite se na mesec globokih razodetij in novih začetkov.

8. oktober – Venera zapusti fazo sence

Mesec se začne s prelomnico, saj Venera zapušča svojo postretrogradno senco. Če pogledamo nazaj na začetek junija, je Venera začela svoj retrogradni ples, ki je segel do 22. julija. Ta retrogradni čas je poudarjal pomen samopregledovanja, predvsem v odnosih. Naši odnosi, ki so bili v tem času preizkušeni, lahko zdaj pričakujejo obnovljeno energijo in jasnost. Venera v oktobru ponuja novo priložnost za ljubezen, umetnost in financiranje.

10. oktober – Pluton preide direktno v Kozoroga

Pluton je planet preobrazbe in ko se začne premikati direktno, prinaša zavedanje in globlje razumevanje. Ta tranzit lahko poudari teme moči in nadzora v naših življenjih. To je čas za vnovično opredelitev, kaj nam predstavlja moč in kako jo bomo uporabili.

12. oktober – Mars v Škorpijonu

Mars v tem vodnem znamenju prinaša globoko in strastno energijo. Naše ambicije, želje in motivacije lahko postanejo bolj usmerjene. Tisti, ki iščejo spremembe ali preobrat v svojih življenjih, bodo morda našli to energijo kot blagoslov. V tem času bomo bolj pogumni in pripravljeni tvegati.

14. oktober – sončni mrk in mlada luna v tehtnici

Sončni mrki so močni trenutki preobrazbe. V kombinaciji z mlado luno v tehtnici lahko ta dogodek sproži nove začetke v naših odnosih, partnerstvih in pogajanjih. V tem obdobju se lahko odločimo ponovno oceniti, kako se povezujemo z drugimi, in iskati harmonijo in ravnovesje v naših interakcijah.

23. oktober – Začne se sezona škorpijonov

Sonce v Škorpijonu poudari naše skrite motive, čustva in želje. V tem času bomo morda želeli raziskati svoje globine, se povezati s svojo intuitivnostjo in raziskati skrite plati sebe.

28. oktober – polna luna, lunin mrk

Lunin mrk končuje cikel mrkov in poudarja konec in nov začetek. Tema lastne vrednosti, denarja in kaj cenimo v življenju se lahko pojavlja. Ker je mrk povezan s polno luno, lahko pričakujemo močna čustva, razodetja in globlje razumevanje.

Oktobra 2023 bodo astrološki dogodki poudarili preobrazbo, moč, strast in odnose. To je čas, da razmislimo, se ponovno povežemo s svojimi globokimi željami in objemamo spremembe. Čeprav lahko ti tranziti prinesejo izzive, nas tudi opominjajo, da so spremembe nujne za rast in razvoj. Izkoristimo te energije v svojo korist in se odprimo novim možnostim.

vir Foto: Pixabay Portal24