Okusna in enostavna jed: Tajska omleta Kai Jeow

V tajski kulinariki se skriva mnogo okusnih jedi, med katerimi izstopa tajska omleta Kai Jeow. Ta jed je znana po svoji enostavnosti, a bogatem okusu, ki vas bo prevzel s prvim grižljajem. Združuje sveže sestavine s tajskimi začimbami, da ustvari harmonijo okusov.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 jajca,
  • 1 čebula, drobno nasekljana,
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana,
  • 2-3 rdeče čili paprike, nasekljane (lahko prilagodite glede na želeno stopnjo pikantnosti),
  • 2 žlici ribje omake,
  • 1 žlica sojine omake,
  • 1 žlica ostrigine omake,
  • 1 žlička sladkorja,
  • 2 žlici rastlinskega olja,
  • šopek sveže mete ali koriandra, za okrasitev,
  • limonina rezina, za dodaten okus.

Navodila za pripravo:

V skledi zmešajte jajca, ribjo omako, sojino omako in ostrigino omako. Dodajte sladkor in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Postavite to stran.

V veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednji vročini. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter jih pražite približno 2 minuti, dokler ne postaneta dišeča.

Dodajte nasekljane rdeče čilije in jih pražite še nekaj sekund, da sprostijo svoj okus.

Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in vlijte jajčno mešanico v ponev. Počasi premešajte, da se sestavine združijo.

Pokrijte ponev in kuhajte omleto približno 3-5 minut, dokler ni skorja na dnu lepo zapečena, obenem pa je v notranjosti še sočna.

Omleto previdno obrnite in kuhajte še približno 2-3 minute na drugi strani, dokler ni tudi ta lepo zapečena.

Omleto preložite na krožnik, okrasite s svežo meto ali koriandrom ter dodajte limonino rezino za dodaten okus.

Tajska omleta Kai Jeow je pripravljena! Postrezite jo z rižem ali uživajte kar samostojno. S svojimi bogatimi okusi bo ta jed zagotovo navdušila vaše brbončice in vas popeljala na kulinarično potovanje v Tajsko. Dober tek!

Avtor: Portal24; Foto: Portal24 (AI)