Okusna pečena ječmenova rižota s špinačo in sušenimi paradižniki

ByAna Koren

28. oktobra, 2023 ,
Foto: Portal24

Okusna pečena ječmenova rižota s špinačo in sušenimi paradižniki

Gurmani, pozor! Predstavljamo vam recept za izjemno okusno in zdravo jed, ki bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice – pečeno ječmenovo rižoto s špinačo in sušenimi paradižniki.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 100g soncu sušeni paradižniki (brez olja, približno 24),
  • 1l vode,
  • 60g šalotke,
  • majhen šopek svežega origana (približno 10 gramov),
  • majhen šopek svežega timijana (približno 10 gramov),
  • 3 žlice olivnega olja,
  • 300g gramov ječmenova kaša,
  • 1dcl suhega belega vina,
  • sol,
  • sveže mlet črni poper,
  • 30g Parmezana,
  • 80g sira ricotta,
  • limonina lupinica,
  • kosmiči rdeče paprike,
  • 150g mlade špinače,
  • žlica masla.

Navodila:

  1. Pečico segrejte na 175 °C.
  2. Sušene paradižnike narežite na tanke trakove in jih kuhajte 10 minut v 1013 gramih vode, dokler se ne napolnijo in prepojijo z vodo.
  3. Medtem nasekljajte šalotko, origano in timijan.
  4. V nizozemski pečici segrejte olivno olje in prepražite šalotko, origano in timijan, nato dodajte ječmen in pražite, dokler se ne opeče.
  5. Dodajte vino, nato sušene paradižnike z vodo, sol in poper. Zavrite.
  6. Pokrijte in pecite v pečici 25-35 minut, dokler ječmen ni mehak.
  7. Medtem naribajte Parmezan in limonino lupinico, nato pa ju združite s sirom ricotta in kosmiči rdeče paprike.
  8. Ko je rižota pripravljena, dodajte špinačo in maslo, nato pa parmezanovo mešanico.
  9. Previdno premešajte, dokler ni vse dobro pomešano in kremasto.
  10. Postrezite in uživajte!

S tem receptom boste navdušili svoje goste in sebe s čudovitim okusom in teksturo te pečene ječmenove rižote s špinačo in sušenimi paradižniki, vse natančno izraženo v gramih za vašo najboljšo kulinarično izkušnjo.

Dober tek!

vir

Foto: Portal24