Okusno božično družinsko veselje: Domači medenjaki

Domači medenjaki so nepogrešljivi v čarobnem času božičnih praznikov in nič ne prinaša več veselja kot vonj sveže pečenih medenih piškotov, ki se širi po domu. Letos vas vabimo, da preizkusite naš preprost recept za božične medenjake, ki bodo zagotovo navdušili tako mlade kot stare.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g moke,
  • 200 g medu,
  • 100 g sladkorja,
  • 100 g masla,
  • 1 jajce,
  • 1 čajna žlička sode bikarbone,
  • 4 čajne žličke mešanice začimb za medenjake (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešček),
  • ščepec soli.

Navodila za pripravo:

  1. V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, začimbe in sol.
  2. V kozici na zmernem ognju segrejte med, sladkor in maslo, dokler se sestavine ne stopijo in združijo.
  3. Ohlajeno medeno mešanico vlijte v suhe sestavine in dodajte jajce. Dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
  4. Testo zavijte v folijo in ga za eno uro postavite v hladilnik.
  5. Pečico segrejte na 180°C. Testo razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 5 mm.
  6. Z modelčki izrežite medenjake in jih položite na pekač, obložen s peki papirjem.
  7. Pečite 8-10 minut, ali dokler medenjaki ne dobijo zlato rjave barve.
  8. Ohladite na rešetki in po želji okrasite z beljakovo glazuro ali barvnimi posipi.

Naj vaš dom zadiši po praznikih z domačimi božičnimi medenjaki! Delite jih s svojimi najdražjimi in skupaj ustvarite nepozabne praznične spomine.

Vir in foto: Portal24