Okusno in preprosto: Domač tiramisu

Odkrijte čar domače italijanske kulinarike z našim preprostim receptom za domač tiramisu. Ta priljubljena sladica, znana po svoji kremasti teksturi in kavni aromi, je popolna za vsako priložnost. Spodaj najdete podroben recept in navodila, ki vam bodo pomagala pripraviti 8 okusnih porcij Tiramisuja.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 3 velika jajca,
  • 100g sladkorja,
  • 250g mascarpone sira,
  • 1 skodelica močne kave, ohlajene,
  • 200g savoiardi piškotov,
  • kakav v prahu za posip.

Navodila:

Priprava kreme: Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake in sladkor stepite, dokler ne postanejo svetli in kremasti. Dodajte mascarpone in nežno premešajte, dokler ne dobite gladke mase.

Stepanje beljakov: V drugi skledi stepite beljake v trd sneg. Nežno vmešajte stepene beljake v mascarpone mešanico, da ohranite zračnost.

Sestavljanje Tiramisuja: Piškote hitro pomočite v kavo in jih polagajte v pladenj, dokler ne pokrijete dna. Prekrijte z plastjo mascarpone kreme in ponovite postopek, dokler ne porabite vseh sestavin.

Hlajenje: Tiramisu postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, idealno čez noč.

Postrežba: Pred postrežbo potresite s kakavom v prahu.

Z upoštevanjem teh preprostih korakov, boste hitro ustvarili okusen domač Tiramisu, ki bo navdušil vaše goste. Ta recept zagotavlja 8 porcij, zaradi česar je idealen za družinska srečanja ali posebne priložnosti. Uživajte v pripravi in dober tek!

P.S.: Ta recept je primeren tudi za začetnike v peki, saj ne zahteva peke in je sestavljen iz preprostih korakov. Ne pozabite uživati v procesu priprave in seveda v okusni končni jedi.

Vir: Portal24 Foto: Pixabay