OnePlus 12: Nov začetek v generaciji telefonov Android?

OnePlus 12 je postavljen kot eden prvih velikih telefonov, ki bodo predstavljeni v letu 2024, s špekulacijami, da bo pomenil začetek nove generacije telefonov Android. Z različnimi nadgradnjami, o katerih krožijo govorice, se zdi, da bo OnePlus 12 močan tekmec trenutnim in prihajajočim vodilnim modelom, kot so Samsung Galaxy in Google Pixel.

Po nekaterih informacijah, ki so prišle v javnost, naj bi bil OnePlus 12 opremljen z vrsto izboljšav, med katerimi so nov, svetlejši zaslon, izboljšana teleobjektivna kamera ter impresivne zmogljivosti polnjenja in računalništva. Omenjene nadgradnje bi lahko pomenile, da bo OnePlus 12 močnejši konkurent modelom, kot sta iPhone 15 in Pixel 8, kot tudi prihajajočemu Galaxy S24.

Ko gre za razpoložljivost, se zdi, da bo globalna izdaja OnePlus 12 potekala januarja 2024, medtem ko bi lahko kitajski trg telefon prejel že decembra 2023. To bi lahko postavilo OnePlus 12 v neposredno konkurenco s serijo Galaxy S24.

Cena OnePlus 12 ostaja neznanka, saj uradnih informacij o cenovni politiki še ni. Kljub temu obstajajo upanja, da bo cena ostala konkurenčna in primerljiva s trenutnim modelom, OnePlus 11, ki se prodaja po ceni 699 dolarjev, s čimer ostaja dostopnejša opcija v primerjavi z vodilnimi modeli konkurenčnih blagovnih znamk, katerih cene pogosto presegajo 1000 dolarjev.

Prvi vtisi oblikovanja, zaslona in kamer

Nove upodobitve in uhajanje informacij o OnePlus 12 razkrivajo več podrobnosti o pričakovani zasnovi in funkcijah kamere tega prihajajočega pametnega telefona. Upodobitve kažejo, da bodo kamere na zadnji strani telefona tradicionalno postavljene, z manj poudarka na inovativnih oblikah, kot je periskopska telefoto kamera, o kateri so krožile prejšnje govorice.

Zaslon telefona naj bi meril med 6,7 in 6,8 palca z 120Hz OLED panelom, ki lahko doseže svetlost do 2600 nit. Slednje pa bi OnePlus 12 potencialno naredilo za enega najsvetlejših telefonov na trgu. Prav tako bi lahko telefon vključeval 2160Hz PWM zatemnitev. To je funkcija, ki zmanjšuje obremenitev oči uporabnikov med dolgotrajno uporabo.

Kamere OnePlus 12 naj bi prinesle izboljšave v primerjavi s predhodnim modelom, OnePlus 11. Glavna kamera bo imela 50MP, ultraširoka kamera bo prav tako podprta z 50MP. Teleobjektivna kamera pa bila opremljena s 64MP. Na sprednji strani bo telefon vključeval 32MP selfie kamero. Te specifikacije kažejo na izboljšano ločljivost ultraširoke in selfie kamere ter izboljšano stopnjo povečave teleobjektivne kamere.

Telefoto kamera ostaja predmet špekulacij in govor, s pričakovanji, da bo vključevala periskopsko tehnologijo, ki omogoča do 5-kratno ali celo 10-kratno povečavo. OnePlus 12 naj bi prav tako nadaljeval sodelovanje s švedskim podjetjem Hasselblad, ki je specializirano za kamere, in tako zagotovil visoko kakovost fotografij, primerljivo z najboljšimi kamerami, dostopnimi na trgu.

Nadgradnje zmogljivosti, baterije in polnjenja

Pričakovanja za prihajajoči OnePlus 12 so visoka, saj govorice nakazujejo, da bo telefon opremljen z zmogljivim čipom Snapdragon 8 Gen 3, kar je pričakovano, saj OnePlus v svojih vodilnih modelih običajno uporablja najnovejše čipe Qualcomm Snapdragon.

Kar zadeva pomnilnik, naj bi bila na voljo različica OnePlus 12 s 16 GB RAM-a in 256 GB notranjega pomnilnika. Govorice celo sugerirajo, da bi lahko bila na voljo različica z do 24 GB RAM-a in do 1 TB prostora za shranjevanje, kar bi telefon postavilo na vrh ponudbe na trgu.

Baterija in možnosti polnjenja OnePlus 12 obljubljajo impresivne specifikacije. Pričakuje se, da bo telefon vključeval baterijo kapacitete 5.400 mAh in podpiral 100 W žično polnjenje. Vendar pa obstaja dvom glede tega, ali bo ta polnilna hitrost na voljo tudi za ameriški trg, saj so bile v preteklosti za ameriške uporabnike dosegljive nižje polnilne hitrosti.

OnePlus 12 naj bi se ponašal tudi z možnostjo 50 W brezžičnega polnjenja, funkcijo, ki je bila odsotna pri modelu OnePlus 11, kar je dodatek, ki ga bodo uporabniki verjetno z veseljem sprejeli.

OnePlus 12 bo verjetno pomemben konkurent velikim igralcem, kot so Samsung, Google in Apple, saj obljublja vrhunske specifikacije ob morebitno nižji ceni. Kljub visokim pričakovanjem bo potrebno po uradni objavi telefona OnePlus 12 verjetno počakati še nekaj časa, da bo naprava dostopna izven Kitajske.

vir Foto: OnLeaks/MySmartPrice

Portal24