OP Avstralije: Jannik Sinner osvojil svoj prvi Grand Slam naslov

ByA.K.

28. januarja, 2024 ,
Jannik Sinner Foto: Zajem zaslona

OP Avstralije: Jannik Sinner osvojil svoj prvi Grand Slam naslov  

V dramatičnem finalu OP Avstralije je Italijanski teniški igralec Jannik Sinner prišel do svojega prvega Grand Slam naslova, potem ko je premagal izkušenega Rusa Danila Medvedjeva s končnim izidom 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. To je Sinnerjev 11. naslov v karieri, ki pa ima poseben pomen zaradi prvega osvojenega Grand Slam naslova.

Sinner je že v prejšnjih krogih OP Avstralije blestel, saj se je brez izgubljenega niza uvrstil v polfinale. Tam pa se je srečal z Novakom Đokovićem in kljub temu, da je povedel z 2:0, izgubil v tesnem tie-breaku. Toda v finalu se je izkazal za nepremagljivega, potem ko je Medvedjev po zmagah v prvih dveh nizih s 6:3 izgledal kot favorit. Sinner je nato prikazal fantastičen preobrat in osvojil naslov.

Deseta tekma med Sinnerjem in Medvedjevom

To je bila že deseta tekma med Sinnerjem in Medvedjevom, pri čemer je Rus zmagal v prvih šestih. Vendar pa je Sinner tokrat zabeležil četrto zaporedno zmago nad Medvedjevom, kar je tretja zaporedna zmaga v finalih, po Pekingu in Dunaju lani.

Prvi niz je pripadel Rusu, ki je dvakrat odvzel servis Sinnerju, nato pa je v drugem nizu povedel s 5:1. Italijan se ni predal in je uspel vrniti en brejk. Drugi je ostal v ruskih rokah. V tretjem nizu ni bilo priložnosti za preobrat, vse do 10. igre. Sinner je takrat izkoristil svojo prvo in dobil četrti niz.

Podobna zgodba se je ponovila v petem nizu, kjer je Sinner pri rezultatu 3:3 rešil eno priložnost za brejk, nato pa pri 5:4 izkoristil svojo priložnost in dvoboj popeljal v odločilni niz. Medvedjev je pri 3:2 za Sinnerja naredil dve napaki in se soočil s tremi brejk priložnostmi. Sinner je izkoristil eno od njih in si priboril odločilno prednost, ki jo je uspešno zadržal do konca.

Danilo Medvedjev je tako ostal pri 20 naslovih v karieri, vključno z enim Grand Slamom (US Open 2021). Kljub uspešnemu turnirju v Melbournu v preteklih letih, se mu je tretjič zataknilo na zadnji oviri, saj je izgubil finala v letih 2021 in 2022. Sinner pa je z osvojenim Grand Slam naslovom napisal novo poglavje v svoji karieri ter se vpisal med najboljše igralce sveta.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24