OpenAI: Večja posodobitev ChatGPT in nove funkcije

ChatGPT je po uvodni konferenci razvijalcev OpenAI DevDay, ki je potekala prejšnji teden, doživel najpomembnejšo posodobitev od svoje uvedbe pred skoraj enim letom. Ta posodobitev pomeni velik napredek za naročnike storitve ChatGPT Plus. Uvaja nov vmesnik. Poleg tega omogoča ustvarjanje prilagojenih klepetalnih robotov GPT.

Za naročnike storitve Plus ta posodobitev pomeni veliko spremembo. OpenAI je večino izboljšanih funkcij GPT-4 vključil v svoj najzmogljivejši model. Ta integracija poenostavlja uporabniško izkušnjo, saj ni treba izbirati vsake funkcije posebej s spustnega menija. Ko naročniki programa Plus izberejo program GPT-4, imajo zdaj takojšen dostop do številnih funkcij: Vse to poganja napredna tehnologija GPT-4: napredna analiza podatkov, generiranje slik DALL-E 3 in brskanje po internetu.

GPT-4 Turbo z znanjem do aprila 2023

Pred to posodobitvijo je bila uporaba teh funkcij bolj omejena. Uporabniki programa Plus so morali na primer izbirati med modelom GPT-4 in dodatno funkcijo, hkrati pa so lahko uporabljali le eno. Na primer, če uporabnik izbere možnost “Iskanje Bing”; s tem bi naprava GPT-4 lahko izvajala iskanje po internetu in zagotavljala odgovore. Vendar je takšna izbira prej onemogočala hkratno ustvarjanje slik z uporabo DALL-E 3. Nedavna posodobitev je odpravila to omejitev ter omogočila bolj nemoteno in povezano uporabo različnih funkcij.

Vendar ta integracija ne zajema vtičnikov. Vtičniki zaradi svoje raznolikosti in možnosti konflikta z vgrajenimi zmogljivostmi programa GPT-4 še naprej delujejo ločeno.

Dolgo pričakovani GPT-4 Turbo še ni splošno dostopen, vendar je OpenAI izdal predogled za plačljive razvijalce. Ta izboljšana različica ponuja posodobitve, vključno z najnovejšim znanjem do aprila 2023, in močno razširjeno 128-kilogramsko kontekstno okno, ki lahko z eno poizvedbo obdela več kot 300 strani besedila. Stabilna različica GPT-4 Turbo, pripravljena za produkcijo, bo predvidoma izdana v bližnji prihodnosti.

Nazadnje ChatGPT Plus za mesečno naročnino 20 ameriških dolarjev ponuja vrsto naprednih funkcij, kot so brskanje po spletu, ustvarjanje slik s programom DALL-E 3, napredna analiza podatkov, vtičniki in prednostni dostop v obdobjih velikega povpraševanja. Ta naročnina je namenjena uporabnikom, ki iščejo bolj robustno in integrirano izkušnjo z umetno inteligenco.

Vir foto: AI (B.O.) Biznis24