Organizator zanika navedbe Laibach: “Nihče ni ničesar zahteval!”

Organizator koncerta je v današnji izjavi tudi zanikal navedbe skupine Laibach, da so od njih zahtevali obsodbo ruske umetnosti.

“Seveda imam korespondenco in vse je zabeleženo. Po njihovem pozivu Ukrajincem, v katerem je cel odstavek posvečen ruski umetnosti, nihče ni ničesar zahteval od njih,” so pojasnili v Kijevu. “Dejstvo, da je vse rusko za nas strupeno, je bilo omenjeno v pismu o odpovedi koncerta. Se pravi, nihče ni ničesar zahteval,” so še zapisali pri Bel Etage Music Hall.

Organizator koncerta Bel Etage Music Hall je sporočil tudi, da ukrajinsko občinstvo meni, da so bile navedbe skupine Laibach proruske in protiukrajinske.

Vir Foto: Laibach Facebook

Spomnimo…

Napovedani koncert skupine Laibach v Kijevu je odpovedan

Koncert skupine Laibach v ukrajinski prestolnici Kijev, ki je bil napovedan za 31. marec, je odpovedan.

Skupina je za STA potrdila, da je organizator koncert odpovedal v nedeljo. Napoved je v Ukrajini sprožila preveč polemik in kontroverznih odzivov.

Skupina je še zapisala, da so od njih kategorično zahtevali, da se izrečejo, da so vsi Rusi slabi in da je vsa ruska umetnost ničvredna. Skupina v to ni privolila.

Lokalni organizator koncerta je na enem od družbenih omrežij objavil, da so koncert odpovedali zaradi burne polemike o stališčih skupine do vzrokov vojne v Ukrajini… več tukaj.

Laibach Ukrajincem pred koncertom v Kijevu: Nismo vas hoteli užaliti

Glasbena zasedba Laibach se je do vojne v Ukrajini, potem ko je za angleški Guardian 22. februarja v elektronski pošti izjavila, da gre za ”cinično proxy vojno za geostrateške interese velesil in finančnega kapitala (vojaškega industrija itd.),” očitno morala jasneje opredeliti… več tukaj.