Oskarjevka Jodie Foster o generaciji Z: Res so nadležni

ByA.K.

6. januarja, 2024
Jodie Foster Foto: Zajem zaslona

Oskarjevka Jodie Foster o generaciji Z: “Res so nadležni”

V nedavnem intervjuju za Guardian je priznana igralka Jodie Foster izrazila svoje mnenje o Generaciji Z. Foster je dejala, da je generacija Z na delovnem mestu “res nadležna”.

“Rečejo: “Ne, danes se ne počutim dobro, prišel bom ob 10.30,” je povedala Fosterjeva, ko je opisovala, kakšen odnos ima mlajša generacija do delovnih obveznosti. Prav tako je opazila, da so mlajši igralci manj zaskrbljeni zaradi slovničnih napak in črkovanja, manj pa se obremenjujejo z ustvarjanjem nečesa, kar je “njihovo”.

Kljub svojim kritikam je Foster pohvalila 20-letno zvezdnico Generacije Z, Bello Ramsey. Označila jo je za primer igralca, ki v industrijo prinaša “vektor avtentičnosti”. Prav tako je izrazila svojo željo, da bi mladi igralci našli svojo lastno pot brez nepotrebnega pritiska.

Foster je govorila tudi o svojih izkušnjah kot otroške zvezde in njunem vplivu na njeno kariero ter se dotaknila vprašanja spolnih vlog. Poudarila je, kako pomembno je, da mladi razumejo, da ni samo en način, kako biti ženska ali moški. Prav tako pa se je Foster zavzela za resnično svobodo izražanja in izbire.

Za zaključek je Fosterjeva spregovorila še o svojih dveh sinovih in njihovem odnosu do žensk ter izpostavila pomembnost ozaveščenosti o vlogah spolov in kulturi, ki jo promovira.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24