Oster odziv Romane Tomc na besede premierja Goloba

Predsednik vlade dr. Robert Golob je včeraj v Državnem zboru izpostavil problematiko nedovoljenih migracij kot enega največjih izzivov celotne Evropske unije. Poudaril je, da je Evropska komisija že prišla z jasno razdelano strategijo, ki pravi, da se moramo s tem vprašanjem soočiti v izvornih državah.

Evropska poslanka Romana Tomc (SDS) se je na predsednikove besede ostro odzvala na družbenem omrežju Twitter. Zapisala je, da je problem ilegalnih migracij v EU danes 10-krat hujši kot pred nekaj leti, s tem pa so se povečali tudi stroški in kriminal v območjih z največjim številom ilegalnih migrantov. Poudarila je, da nezakoniti migranti ne bodo reševali evropskih pokojninskih sistemov, kar celo leva politika ne trdi več.

Romana Tomc je opozorila, da je to izjemno resen problem in da je skrajni čas, da Vlada Republike Slovenije preneha s sprenevedanjem in ukrepa. Opozorila, da gre za klic na pomoč, ne pa za strašenje. Navedla je tudi primer Belgije, ki je pred nekaj tedni ustavila vse prošnje za azil za samske moške. Tomc je zaključila s kritiko vlade, češ da je norčevanje in pokroviteljsko obnašanje do ljudi, ki jih je strah in ki jim ni vseeno, kaj se dogaja v Evropi, skrajno neprimerno in beden poizkus prikrivanja nesposobnosti reševanja problemov z aroganco. Edina možna rešitev po njenem mnenju je takojšnja popolna zaustavitev ilegalnih migracij tako na kopnem kot na morju.

Foto: STA Portal24