Otroci bi morali do četrtega leta spati pri mami

ByAna Koren

28. februarja, 2023 ,
Foto: Pexels

Otroci bi morali do četrtega leta spati pri mami

Otroci naj vsaj do tretjega leta spijo v materini postelji, je nasvet pediatra Nilsa Bergmana z univerze Cape Town v Južni Afriki. Pediater je odkril, da dva dni stari dojenčki, ki so položeni v posteljice, spijo slabše od tistih, ki dremajo na maminih prsih.

Tudi njihova srca so bila pod večjim stresom, pravijo strokovnjaki, ki so delali na tej študiji. Proučevali so 16 dojenčkov, ki so spali na materinih prsih in v posteljici poleg njene postelje. Rezultati so pokazali, da je bilo dojenčkovo srce trikrat bolj obremenjeno, ko je spal sam, kot takrat, ko je spal v bližini mame.

“Ko spita ločeno, se mati in otrok težje povežeta. To škoduje… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Dva najpogostejša razloga, zaradi katerih so otroci jezni

Dva najpogostejša razloga, zaradi katerih so otroci jezni. Jeza je čustvo. Nekateri to čustvo zelo dobro obvladujejo, so tudi takšni, ki tega ne morejo. Ko gre za otroke, se jeza pogosto razume kot izbruh jeze in se kaznuje. Toda strokovnjaki menijo, da to ni dober pristop k situaciji.

Ambica Agarwal, certificirana NLP praktik, je pred kratkim na Instagramu spregovorila o dveh glavnih razlogih, zaradi katerih so otroci pogosto jezni. 

Neizpolnjene potrebe

Po mnenju strokovnjaka so nezadovoljene potrebe eden od glavnih razlogov za težave z jezo otrok. Nezadovoljene potrebe so tiste, ki niso izpolnjene ali so zanemarjene… več tukaj.