Papež Frančišek ostro obsodil teroristični napad v Moskvi

Papež Frančišek [Foto: Zajem zaslona]

Papež Frančišek ostro obsodil teroristični napad v Moskvi

Papež Frančišek je javno obsodil nedavni teroristični napad na koncertno dvorano v bližini Moskve, označil ga je za “podlo” dejanje, ki po njegovih besedah žali Boga. V svoji izjavi, podani po maši na cvetno nedeljo na cerkvi sv. Petra, je papež izrazil sočutje do žrtev in njihovih družin ter poudaril, da moli za njihovo tolažbo in mir. “Molim za žrtve podlega terorističnega napada v Moskvi, naj jih Gospod pripelje v svoj mir, potolaži družine in preobrazi srca tistih, ki izvajajo tako nečloveška dejanja, ki žalijo Boga,” je dejal Frančišek.

Papež je na cvetno nedeljo, ki je uvod v veliki teden pred veliko nočjo in spominja na Jezusov slovesni vstop v Jeruzalem, vodil mašo pred več deset tisoč verniki. Kljub temu da je papež Frančišek v zadnjih tednih bolehal za bronhitisom in gripo, je odločil, da ne bo bral homilije, kar je po poročanju Reutersa nenavadno za tako pomemben dogodek. Namesto tega je nadaljeval z vodenjem bogoslužja, pri čemer so mu pri liturgiji pomagali kardinali, duhovniki in škofje.

Ob začetku velikega tedna so cerkveni voditelji in verniki držali v rokah palmove in oljčne vejice, simbole miru in zmage. Kljub telesnim bolečinam je papež Frančišek med liturgijo sedel ob oltarju, s pomočjo kardinalov pa je uspel opraviti nedeljski angelov Gospod in podeliti blagoslov. Vatikan pojasnila za izostanek homilije še ni ponudil, kar je med verniki vzbudilo dodatno pozornost.

[Vir: Reuters]; Foto: Zajem zaslona; Portal24