Papež Frančišek zaradi bolezni odpovedal udeležbo na COP28

Papež Frančišek je v torek presenetljivo odpovedal svojo udeležbo na tridnevni podnebni konferenci COP28 v Dubaju zaradi zdravstvenih težav. Papež, ki naj bi se na obisk v Dubaju odpravil v petek, se je soočal z gripo in vnetjem dihalnih poti, zaradi česar so zdravniki svetega očeta prosili, naj odloži svoje potovanje.

Čeprav se je splošna klinična slika papeža Frančiška izboljšala, so zdravniki odsvetovali potovanje zaradi zdravstvenih previdnosti. “Čeprav se je splošna klinična slika svetega očeta glede gripe in vnetja dihalnih poti izboljšala, so zdravniki papeža prosili, naj ne gre na to potovanje v Dubaj,” so sporočili iz Svetega sedeža, s čimer se je papež “z veseljem strinjal”, a hkrati izrazil obžalovanje.

Papež Frančišek, ki trenutno šteje 86 let, je že kot mladenič v svoji rodni Argentini prestal operacijo, pri kateri so mu odstranili del pljuč. V ponedeljek je Vatikan tudi sporočil, da bo Frančišek ta teden omejil svoje dejavnosti zaradi varčevanja z energijo. Papež je zaradi pljučnice in težav z dihanjem prejemal antibiotike intravenozno.

Papeževa zdravstvena ekipa trenutno skrbno spremlja njegovo stanje in upamo, da se bo papež Frančišek čim prej okreval ter nadaljeval svoje verske in družbene dolžnosti.

Vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24