Papež Frančišek zaradi zdravstvenih težav odpovedal vse obveznosti

ByA.K.

24. februarja, 2024
Papež Frančišek [Foto: Wikimedia/Long Thiên]

Papež Frančišek zaradi zdravstvenih težav odpovedal vse obveznosti

Papež Frančišek je bil primoran odpovedati del svojih načrtovanih obveznosti v soboto zaradi zdravstvenih težav, je sporočila vatikanska tiskovna služba. Kot vzrok za odpoved je navedena “blaga bolezen, podobna prehladu”, zaradi česar so se v Vatikanu odločili za preventivne ukrepe, da ne bi dodatno ogrozili zdravja 87-letnega vodje katoliške cerkve.

Papež Frančišek, ki je znan po svojih občutljivih dihalih, posledica pogostih pljučnic iz mladosti v Argentini, se je v preteklosti že soočal z dihalnimi težavami. Zaradi teh težav so mu celo odstranili del enega pljuča. Njegovo zdravje je bilo že večkrat pod vprašajem, še posebej lani, ko je moral odpovedati udeležbo na podnebni konferenci COP28 v Dubaju zaradi težav s pljuči in se je marca zdravil v rimski bolnišnici zaradi okužbe dihal.

Iz pisarne papeža Frančiška so sporočili, da so previdnostni ukrepi nujni za zagotavljanje njegovega dobrega počutja. Papež se je, ob zavedanju številnih sporočil podpore in molitev, ki jih je prejel med hospitalizacijo, preko svojega tiskovnega predstavnika Mattea Brunija zahvalil za izkazano bližino in podporo.

Ne spreglejte…

Papež Frančišek katoličane ob začetku postnega časa poziva k osredotočenju na bistveno

V Rimu, na enem od zgodovinskih sedmih gričev, je papež Frančišek ob tradicionalni maši na pepelnično sredo začel postni čas, obdobje pred veliko nočjo. Papež je tako več kot 1,35 milijarde katoličanov po svetu pozval, naj opustijo željo po razkazovanju in se namesto tega osredotočijo na bistvene stvari v življenju.

Papež je v svoji homiliji kritiziral sodobno nagnjenje k deljenju vsakega vidika življenja na družbenih omrežjih. Slednje po njegovem mnenju spodbuja kulturo, v kateri mora “vse, tudi najgloblja čustva, postati ‘družabno’.” 87-letni vodja katoliške cerkve je vernike spodbudil, naj se v tem postnem času umaknejo v svojo “notranjost”. Čas naj preživijo v tihem spraševanju in molitvi… več tukaj.

[Vir: Reuters], Portal24