Praznovanje v velikem slogu. 20 let Društva ljubiteljev baletne umetnosti Divača pod taktirko Astrid Bastianelli in Claudie Sovre!

Društvo ljubiteljev baletne umetnosti (DLBU) Divača je 11. decembra v Kosovelovem domu Sežana organiziralo Svečani baletni večer ob 20-letnici svojega delovanja, ki je potekal v produkciji in sceni: DLBU Divača, Astrid Bastianelli, ob častnem pokrovitelju Občini Divača.

Leta 2000 je na iniciativo staršev steklo prvo kulturno baletno društvo DLBU Divača, ko so starši svojim otrokom želeli ponuditi nekaj več, ne le tekmovanj, ampak kulturo, umetnost, tudi lepo držo, in je v okviru društva organizirano baletno šolanje.

Dvorana je bila povsem polna, vse prisotne je simpatično pozdravila gostja, baletna solistka SNG Ljubljana, tokrat moderatorka Ana Klašnja. Uvodni govor je prispevala gospa Astrid Bastianelli, ki jo učenke imajo kar za svojo baletno mamo, na njeno ramo se vedno lahko naslonijo.

Posebej je pozdravila častnega predsednika društva Dobrivoja Subića, ki je postavil dobre temelje sodelovanja v društvu, po katerih ves čas uspešno sodelujejo in vodijo društvo, naslednji pozdrav je sledil navzočemu baletnemu solistu in Prešernovemu nagrajencu Vojku Vidmarju… več na Parada plesa.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Najljubše telovadne vaje Jennifer Aniston, izvaja jih že leta

Najljubše telovadne vaje Jennifer Aniston, izvaja jih že leta. Ko Jennifer Aniston vprašate o fitnesu, ni ničesar, česar še ni poskusila. 53-letna igralka je leta 2016 za revijo People povedala, da rada spreminja svojo rutino. Slednje daje rezultate in naredi njene treninge razburljive.

“Spremenimo rutino, tako da je vedno težko, svojemu telesu nenehno postavljaš izzive,” je za revijo Women’s Health povedal njen osebni trener Leyon Azubuike… več tukaj.

By A.K.

Komentar: