Parada plesa: Balerina Nuška Gujt

ByAna Koren

4. aprila, 2024
Nuška Gujt na tekmovanju Baltek leta 2022. [Foto: Tiberiu Marta]

Parada plesa: Balerina Nuška Gujt

Parada plesa:  Nuška Gujt obiskuje 7. razred dunajske Balletakademie der Wiener Staatsoper, kjer je trenutno edina Slovenka na akademiji in balet je njeno poslanstvo.

Draga Nuška, pozdrav, ponovno na Dunaj, čeprav sva se na hitro videli na razglasitvi Mladih upov na ljubljanskem Gradu. Ko pa sva se nazadnje takole po elektronski pošti pogovarjali si se ravno vpisala na Dunaj na Balletakademie der Wiener Staatsoper v starosti oz. mladosti šestnajst let. Kaj se je sedaj po dveh letih šolanja na Dunaju spremenilo?


Pozdravljena, draga Barbra. Ujela si me še, ko imam prosto in sem prišla domov za praznike. Res je, srečali sva se v prelepem ambientu Ljubljanskega gradu in se uspeli malo podružiti. Hvala za darilce, ki si mi ga prinesla in še vijolične barve, saj veš…Maribor…

Dunaj je zanimiv že sam po sebi, vendar zaradi vseh obveznosti nimam toliko časa, da bi lahko to popolnoma izkoristila. Ker živim v bližini Belvedere sem si pred kratkim ogledala razstavo vedno popularnega Gustava Klimta. Res vredno ogleda. Zagotovo lahko rečem, da sem prišla na dunajsko baletno akademijo s ciljem, da se tehnično še nadgradim. V letošnjem letu imam možnost delati z izjemnim pedagogom Robertom Gabdulinom. Pohvale, ki jih dobim od njega mi ogromno pomenijo. Vsak dan delati z njim je užitek. Kot zanimivost morda to, da sem se od njega veliko… več na Parada plesa.

Na naslovni fotografiji: Nuška Gujt na tekmovanju Baltek leta 2022. [Foto: Tiberiu Marta]

Portal24