Dan za plesne nagrade. Bravo, Edward Clug, Matevž Česen, Jurij in Jagoda Batagelj, Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia, Lucija Velkavrh in Barbara Drnač!

Torek, 14. junij, je bil dan, ko se je ploskalo plesnim umetnikom!

Torkovo dopoldne se je v predsedniški palači odvijala slovesnost v čast koreografu in plesalcu ter umetniškemu vodji mariborskega baleta Edwardu Clugu, ki je prejel srebrni red za zasluge za izjemne umetniške dosežke v baletni in koreografski ustvarjalnosti iz rok predsednika države Boruta Pahorja. Ganjeni Edward se je razveselil nagrade, ki je vsekakor zaslužena, je na svojem portalu Parada plesa zapisala očarljiva Barbra Drnač.

Obrazložitev: “Plesalec in koreograf Edward Clug se je rodil v Romuniji, kjer je v mestu Cluj-Napoca obiskoval državno baletno šolo in diplomiral iz klasičnega baleta. Začetki njegove solistične plesne kariere sovpadajo z velikimi družbenimi spremembami v Evropi, od padca Berlinskega zidu do spremembe režima v Romuniji in osamosvojitve Slovenije, v katero je prišel septembra leta 1991 in postal mladi baletni solist v mariborskem Slovenskem narodnem gledališču. Izvrstni in predani plesalec je v Sloveniji takoj opozoril nase, ob nadarjenosti za plesno poustvarjanje pa je pokazal tudi izjemen čut za ustvarjanje lepote giba. Prva Clugova leta v Sloveniji je zaznamovalo umetniško sodelovanje s priznanim režiserjem Tomažem Pandurjem, s katerim sta pred koncem devetdesetih let prejšnjega stoletja…« … več TUKAJ.

Foto: Mediaspeed