Parada plesa: Državno prvenstvo v kombinaciji

Barbra Drnač nas tokrat povabi na plesni podij državnega prvenstva v kombinaciji. Odkrije pa tudi kako so plesalcem zagrenili konec sezone!

Minulo zadnje državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov je minilo v znamenju slabega priokusa, kako se takšnih prvenstev ne organizira!

V petek, na zadnji šolski dan, torej 24. junija, se je zbralo 32 plesnih parov plus dva para, ki plešeta v kategoriji para ples, na svojem zadnjem ‘državcu’ v sezoni. Rada bi napisala, da je bilo super vzdušje, odlična organizacija, a žal ne bo šlo. Preprosto ne morem razumeti, kako ekipa, ki dela na tem področju že – karikiram – 100 in eno leto, ne zna, noče, ne zmore organizirati prvenstva, kot se spodobi za najlepši dvoranski šport, kot radi sami poudarjajo. Plesalci, ki trdo delajo, straši, ki plačujejo, in to ne malo, si preprosto zaslužijo zgledno organizirano prvenstvo.

Organizatorja Blaž Pocajt iz Plesnega kluba Feniks in Marko Vodnik iz Društva Kazina, ki je tudi predsednik sekcije za latin in standard, sta pred časom že organizirala ‘državce’, ki so bili pohvale vredni. Kaj se je zgodilo tokrat? Izgovori, da so morali organizirati še popoldanski kvalifikacijski turnir (menda jih nihče od klubov ne želi več organizirati, ker je z njimi samo strošek), ki se je začel ob 16.00 uri, do večkratnega premikanja datuma prvenstva, so večkrat slišani. A kdo za vraga si je zamislil datum na zadnji šolski dan, ko je večina plesalcev seveda v šolskem sistemu in komaj čaka podelitev spričeval… več tukaj.

Včeraj nas je Barbra Drnač na portalu Parada Plesa popeljala v čudoviti svet baleta. Že naslov prispevka v katerem vzklikne: Edvard Clug in mariborski balet navdušila na Reki, danes osvajata Budimpešto, kar vabi vanj. Če ste zamudili, pokukajte sem.

Foto: Feniks ( na fotografiji sta Klemen Dremelj in Lara Nedeljkovič, državna prvaka v kategoriji para ples)

By A.K.

Komentar: