Emilie Tassinari. Balet je kot poklic izjemno težak in ni za vsakogar!

Parada plesa: Spoznajte balerino Emilie Tassinari, ki prihaja iz Italije in je predana baletni umetnosti od rane mladosti!

Draga Emilie, pozdravljena na mojem portalu. Zaupaj nam, kdo je glavni ‘krivec’, da si se danes znašla v vlogi profesionalne baletne plesalke?


Za to se lahko vsekakor zahvalim svoji materi. Sem edinka in mama me je želela usmeriti v kakšno obšolsko aktivnost, kjer bi se fizično udejstvovala, namesto preživela ves svoj prosti čas pred televizijo ali računalnikom. Tako sem že od rane mladosti trenirala balet in tekmovalno plavanje v domačem kraju blizu Bologne.

Nam opišeš svoje plesno oziroma baletno izobraževanje?


Leta 2009 me je na udeležbi baletne delavnice opazil direktor baletne Akademije Teatro alla Scala, g. F. Olivieri, in mi predlagal opravljanje avdicije za sprejem v njihovo izobraževalno ustanovo. To sem po udeležbi na državnem prvenstvu v plavanju v Rimu pri 15-ih letih tudi uspešno opravila in se preselila v Milano, da bi začela svoje profesionalno plesno izobraževanje.

Zadnji dve leti šolanja sem kot članica baletnega ansambla dobila priložnost sodelovati v Teatro alla Scala pod umetniškim vodstvom Makharja Vasieza.

Diplomirala sem junija 2014 in se pridružila Nizozemskemu nacionalnemu baletu v Amsterdamu, kjer sem ostala tri sezone. Ker me je želja po popestritvi svojih delovni izkušenj gnala v nove izzive, sem se julija 2017 pridružila ameriški baletni skupini v Houstonu kot članica njihovega baletnega ansambla. Aprila 2019 pa sem se kot plesalka v baletnem solo zboru priključila ljubljanskem baletnem ansamblu v SNG Opera in balet Ljubljana… več na Parada plesa.

Ne spreglejte…

Parada plesa: Ljubljanska Giselle. Enkratno doživetje francoske baletne klasike!

Parada plesa: Ljubljanski balet ob umetniškem direktorju Renatu Zanelli po skoraj poldrugemu letu znova gostuje na velikem odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma (CD)… več tukaj.

Foto: Pexels (fotografija je simbolična)

By A.K.

Komentar: