Parada plesa: Glasuj in si pripleši nagrado Kamena duga!

Glasuj za naj mavričnega plesnega ustvarjalca/ustvarjalko in si pripleši nagrado podjetja Kamena duga! Glasovanje traja do 30. januarja do 18.00!

Glasovanje za naj plesne zvezde leta 2022 je končano in takole ste glasovali: naj plesalec je Jakob Kavšek, naj plesalka pa Lara Šlibar, naj koreograf Matevž Česen in naj koreografinja Mojca Ussar.

Za naj koreografijo/predstavo ste izbrali Sold v izvedbi mladinske šov formacije PK Bolero, naj skupina je članska modern skupina Kazina, naj duet oziroma plesni par pa Tjaša Bucik & Patricija Crnkovič.

Naj bodoča zvezda je Stella Tozon, naj pedagoginja Jana Kovač Valdes. V kategoriji za žarometi pa ste izbrali zmagovalko fotografinjo Tijo Ažman.

Žirija v sestavi Matevž Česen, Daliborka Podboj in urednica portala Barbra Drnač pa je dodelila še tri posebne nagrade, in sicer Antonu Bogovu, baletnemu prvaku, ki deluje kot mentor in asistent baleta SNG Maribor, in duetu Mychal Rynia in Nastja Bremec Rynia za predstavo Stopi iz moje sence – hommage življenju in delu Pie in Pina Mlakar, s katero potrjujeta svojo vrhunskost, ter Rosani Hribar za njena široka obzorja in širino pogleda na plesno umetnost, ko pogumno in potrpežljivo odpira akademska vrata Akademije… več na Parada plesa.

Ne spreglejte…

Parada plesa: Veličastne predstave na odrih Cankarjevega doma!

Veličastne predstave na odrih Cankarjevega doma! Nova sezona slovenskega kulturnega središča Cankarjev dom Ljubljana se je veličastno začela na njihovih odrih, tako glasbenih, gledališčnih, plesnih kot novih hibridnih, kjer se odrska umetnost združuje, poglablja, tudi izpoje. Veličastni abonma, tako kot vsa ta leta, čeprav poprej pod imenom Veličastnih 7, se je letos začel že 16. oktobra z veličastno predstavo Wakatt… več tukaj.

By A.K.

Komentar: