Parada plesa, intervju: Dominik Strus in Matic Štukelj

Parada plesa: Spoznajte hiphoperja in freestajlerja Dominika Strusa in Matica Štuklja, dvanajstletna plesalca Plesnega studia Novo mesto iz Črnomlja.

Lep pozdrav in dobrodošla na Paradinem portalu. Vajin intervju je nastal tudi zato, ker me je na vaju spomnil vajin oboževalec, in predvidevam, da sta vidva velika prijatelja, ker vaju je vedno omenjal v dvojini. Torej Dominik in Matic, kakšen duet sta po plesni in neplesni plati?


Dominik: Lep pozdrav, mislim, da se na treningu bolj razumeva, v šoli sva bolj vsak zase, a kljub temu se na treningih in v šoli dobro razumeva.
Matic: Tudi jaz mislim, da sva na treningih bolj živa in vesela kot pa le v šoli.

In prav je, da najprej pogledamo malo nazaj v vajino plesno zgodovino. Kdaj in seveda zakaj sta začela plesati?


Dominik: Jaz plešem že od malih nog, plesati sem začel pri sedmih letih, plešem pa zato, ker v tem zelo uživam in ker me to zelo veseli.
Matic: Plešem že od šestega leta, ker sem rad spremljal plesna tekmovanja in sem tudi zaredi tega izrazil željo do plesa.

Zakaj pa sta se odločila za hip-hop stil?


Dominik: Za hip-hop stil sem se odločil, zato ker mi ta stil najbolj ustreza in ker se v temu stilu najbolje počutim, ko plešem.
Matic: Hip-hop stil mi je bil zmeraj všeč, saj sem se v tem najbolje počutim.

Sta člana Plesnega studia Novo mesto, torej največjega kluba na vašem koncu? Kaj vama pomeni biti del tega kluba?


Dominik & Matic: Da sva del kluba PSNM, nama zelo veliko pomeni, saj imamo odlične trenerje, koreografe in odlične prostore za treninge… več na Parada plesa.

Foto: Osebni arhiv

Portal24