Parada plesa: Intervju s Tjašo NovakParada plesa: Plesalka Tjaša Novak je našla svoj dom v Phoenixu v Ameriki in nam predstavlja, kakšno je življenje profesionalne plesalke v deželi prek Atlantika!

Draga Tjaša, pozdrav čez lužo, pozdrav v Phoenix, ki gotovo postaja tvoj dom. V Ameriki si že od leta 2017 in nazadnje sva se takole po e-mailu pogovarjali pred tremi leti. Seveda te spremljam na družbenih omrežjih, kjer si zelo aktivna in uspešna. Kaj vse se je od leta 2000 spremenilo, saj nam je vsem korona zelo obrnila življenjski tok?


Draga Barbra, hvala za tvoje prijazne besede in hvala za povabilo na tvoj portal, posvečen plesu! Spomnim se najinega zadnjega intervjuja, ko sva že govorili o pandemiji, čeprav nam takrat še ni bilo povsem jasno, kako velik vpliv bo imela na ves svet. Leto 2020 je bilo zame polno izzivov in hkrati zelo zanimivo, verjetno kar eno najbolj odločilnih let v mojem življenju.

Začuda je bilo zame to leto celo eno najboljših, odkar sem tukaj, saj so se mi ponudile nove priložnosti, zaradi katerih sem lahko ostala v Združenih državah Amerike (ZDA) kljub velikim ekonomskim težavam. Bil je eden tistih ‘go big or go home’ trenutkov, dobesedno. Od takrat naprej sem uspela najti profesionalnega plesnega partnerja za ameriško različico latinskoameriških plesov, American Rhythm, Janija Bogre iz Bostona, kamor zdaj redno potujem, uspela sem si kupiti svojo prvo hišo tukaj v Phoenixu v Arizoni, razširila sem svoj tekmovalni delokrog, tako da zdaj redno potujem po vseh združenih državah tako s svojim profesionalnim partnerjem kot s svojimi ProAm plesalci.

Če prav vem, deluješ kot plesalka kategorije ProAm, ki je pri vas izjemno popularna, poučuješ bachato pa latino sensual, torej kar na več področjih ali je to zate pač ena skupna aktivnost?


Da, res je. S plesom se ukvarjam profesionalno tako v tekmovalnem športnem plesu (kot to mi imenujemo), v originalu ballroom dancing, kot tudi v avtentičnem latino okolju. Poleg tega, kot si že sama omenila, plešem tudi s svojimi učenci na ProAm tekmovanjih z enimi in drugimi. Ker je razlika… več na Parada plesa.

Foto: osebni arhiv

Portal24