Parada plesa: Iztok Kovač. Na predstavah vedno rad zaploskam plesu, ki je tam z razlogom, me prepriča in ni kičast!

Parada pleda: Iztok Kovač je umetniški vodja in direktor Zavoda EN-KNAP in Centra kulture Španski borci, mednarodno uveljavljeni koreograf, pedagog, ustvarjalec in plesalec s področja sodobnega plesa.

Kot piše na spletni strani En-Knapa je Iztok Kovač “v slovenskem kulturnem prostoru osrednje ime novejše plesne zgodovine, saj je poleg Pie in Pina Mlakarja edini predstavnik, ki ga navaja tudi Oxford Dictionary of Dance avtoric Debre Craine in Judith Mackrell.” 

Rojen leta 1962, doma iz Trbovelj je ples pripeljal na mednarodno prizorišče, na katerem je ustvaril ogromno predstav, produkcij, video plesnih stvaritev, sodeloval in skreiral je tudi mnogih državnih proslav.

Je prejemnik nagrade Prešernovega sklada, Župančičeve nagrade, Videodance Grand Prix, Suzanne Dellal centra itd. Med zadnjimi aktualnimi je nagrada Ksenije Hribar za življenjsko delo, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples in jo bo prejel na letošnji Gibanici.

Lep pozdrav, dragi Iztok, in čestitke za nagrado Ksenije Hribar za življenjsko delo, ki ti jo je podelilo Društvo za sodobni ples. Takšne nagrade si gotovo vesel, kajne?


Seveda, samo upam, da me ne pošiljajo v ‘penzijo’, ker imam odprtih 11 projektov… več na Parada plesa.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Parada plesa: Krog življenja skupine Be Funky v Cankarjevem domu. Prepletanje generacij, čustev, sproščenosti in energije

Be Funky: Moje življenje. Hitim. Živim. Ali res živim? Ali se izgubljam? Ne. Saj delujem kot okolica. Sem odraz tega kroga – kroga življenja. Vrtim se in se prepuščam. Sem srečen? Pristen? Iskren do sebe in ostalih? Verjetno, da sem, saj se prepuščam krogu in živim. Mogoče bežim kot čas, ki je minljiv.

Ne.

Kako?

Saj živim!

Krog se vrti in jaz z njim. Iz leta v leto, iz generacije v generacijo. Drugega ne poznam.

Kaj pa če …? … več tukaj.

By A.K.

One thought on “Parada plesa: Iztok Kovač. Na predstavah vedno rad zaploskam plesu, ki je tam z razlogom, me prepriča in ni kičast!”

Komentar: