Parada plesa: Julija Žiger – Ples je moja prostočasna dejavnost

ByA.K.

8. januarja, 2024
Julija Žiger Foto: Osebni arhiv

Parada plesa: Julija Žiger – Ples je moja prostočasna dejavnost

Parada plesa: Spoznajte Julijo Žiger, zmagovalko natečaja Mlada plesna zvezda v kategoriji jazz. Natečaj organizira vsako leto Akademija za ples AMEU.

Draga Julija, lep pozdrav na Paradinem portalu in še enkrat čestitke za zmago v kategoriji jazz na natečaju Mlada plesna zvezda Akademije za ples Ameu. Zakaj si se prijavila na tečaj in kaj ti takšno priznanje pomeni?


Hvala. Na natečaj sem se prijavila zaradi spodbude drugih plesalcev, še posebej Klare Klun, s katero sva pravzaprav na tem natečaju že sodelovali in letos obe prejeli boljše rezultate. Vsako priznanje ali tudi samo pohvala oziroma kompliment mi pomenita zelo veliko, še posebej če prihaja od profesionalnih plesalcev (mi daje spodbudo za nadaljnjo ustvarjanje).

Je bila točka koreografirana prav za ta natečaj ali si kaj skombinirala od prej?


Točka je bila koreografirana prav za ta natečaj, a možno, da se je v koreografijo prikradel kakšen gib iz mojih prejšnjih koreografij.

Predvidevam, da to ni prvo tekmovanje, ki si se ga udeležila, kajne? Kako pomembna so zate tekmovanja in na katerih si že bila in na katere rezultate si najbolj ponosna in seveda zakaj?


Sem že dolgoletna tekmovalna plesalka. S tekmovalnim svetom sem se prvič srečala na osnovnošolskih plesnih tekmovanjih ŠPF in s tekmovanjem nadaljevala ko sem začela plesati modern stil plesa pri pedagoginji Monji Lorenčič. V letu 2023 sem s svojo plesno skupino obiskala 5 plesnih festivalov… več na Parada plesa.

Foto: Osebni arhiv; Portal24