Parada plesa: Kalista Vidmar. V Sloveniji žal skoraj ni konkurence, zato grem rada na tekme v tujino, kjer je solistk zelo veliko!

Spoznajte Kalisto Vidmar, sedemkratno državno prvakinjo v solo latinu in standardu!

Draga Kalista, pozdravljena na Paradinem portalu. Se spomniš, kdo je tebi zaželel prvo plesno dobrodošlico in kdaj je to bilo?
Pozdravljena, Barbra! Moji prvi plesni koraki so se začeli pri štirih letih v plesni šoli Ples Plus, ki je imela plesne urice tudi v vrtcu, ki sem ga obiskovala. Plesali smo v skupini in se pri tem zelo zabavali.

Kako se je potem nadaljevala tvoja plesna pot? Je bila vedno v znamenju latina in standarda?


Moja plesna pot se je ob vstopu v osnovno šolo za nekaj časa končala, saj sem začela trenirati karate, ki ga poleg plesa treniram že 13. leto in sem lani dosegla mojstrski črni pas v Karate klubu Ljubljana. Glasba je bila vedno moja spremljevalka, zato sem hodila tudi v glasbeno šolo, kjer sem se učila igrati na prečno flavto in v šestih letih zelo uspešno končala osnovno glasbeno izobraževanje na GŠ Ljubljana Moste-Polje.

Dve leti sem bila članica pihalnega orkestra, kar sem počela z velikim veseljem. V 3. razredu osnovne šole sta me starša vpisala v plesni tečaj v Plesni šoli Bolero, kjer smo se učili različne plese, vendar pa sem po enem letu s plesom končala, saj je skupina nehala obstajati in ni bilo nobenega drugega primernega tečaja.

Nato je sledilo dve leti premora. V 6. razredu osnovne šole sem začela trenirati latinskoameriške in standardne plese v Plesni šoli Feniks ( takrat se je imenovala še Urška). Pred dvema letoma in pol pa sem zaradi plesalca odšla v Plesno šolo Bolero, kjer še vedno treniram.

Odkar sem prvič zaplesala na ritme latinskoameriških in standardnih plesov, je moja ljubezen do plesa iz leta v leto naraščala… več na Parada plesa.

Foto: iStok