Parada plesa: Krog življenja skupine Be Funky v Cankarjevem domu. Prepletanje generacij, čustev, sproščenosti in energije

Be Funky: Moje življenje. Hitim. Živim. Ali res živim? Ali se izgubljam? Ne. Saj delujem kot okolica. Sem odraz tega kroga – kroga življenja. Vrtim se in se prepuščam. Sem srečen? Pristen? Iskren do sebe in ostalih? Verjetno, da sem, saj se prepuščam krogu in živim. Mogoče bežim kot čas, ki je minljiv.

Ne.

Kako?

Saj živim!

Krog se vrti in jaz z njim. Iz leta v leto, iz generacije v generacijo. Drugega ne poznam.

Kaj pa če …?

Sto šestdeset plesalcev vseh generacij. Od treh do 82 let. Plesno društvo prihaja iz majhne kraške vasice Klanec pri Komnu s samo 43 prebivalci. Večina plesalcev je Kraševcev, ki s svojim delovanjem širijo srčnost, toplino, razumevanje, energijo in samo življenje.

Delujejo drugače. Pri njih prevladuje srce. S predstavami se želijo dotakniti občinstva in iz njega izvabiti sama lepa občutja. Iz vsakega plesalca želijo izvabiti tisto, kar nosi v sebi. Želijo, da se izrazi, da se spoštuje, da je ljubljen, da ponese v svet vso ljubezen in vse dobro ter razumevanje do drugih. Prepletanje generacij, čustev, sproščenosti in energije.

V predstavi Krog življenja – naš pogled bomo občinstvu predstavili svoja občutja, kako živimo in kaj lahko storimo, da v tem krogu v polnosti tudi zaživimo. Tako zame kot tudi za vse plesalce je to naš največji in najodgovornejši izziv vseh let delovanja. Pred leti smo bili v tekmovalnem sistemu, ampak je v meni vedno gorela močna želja po drugačnem. Sama tekmovanja mi niso napolnila srca, vedno je nekaj manjkalo… več tukaj.

Foto: Pexels (fotografija je simbolična)

Ne spreglejte…

Parada plesa: Iščoča, zgodovinjenje slovenskega sodobnega plesa. Dobro osmišljen in dorečeno oblikovan plesni projekt Urše Rupnik

Parada plesa: V produkciji Studia za svobodni ples in koprodukciji Plesnega Teatra Ljubljana ter Plesnega epicentra je bil premierno uprizorjen prvi del napovedanega avtorskega opusa Urše Rupnik Iščoča, zgodovinjenje slovenskega sodobnega plesa… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Parada plesa: Krog življenja skupine Be Funky v Cankarjevem domu.”

Komentar: