Parada plesa: Lovro Zajc – Strast do plesa samo narašča!

ByA.K.

27. marca, 2024
Lovro Zajc je temperamentna štirinajstletna plesna bomba [foto: Baletno društvo Postojna]

Parada plesa: Lovro Zajc – Strast do plesa samo narašča!

Parada plesa: Lovro Zajc je mladenič, ki pleše hiphop, electric boogie, balet, sodobni ples in battle. Prihaja iz Postojne, tekmuje pa za dva kluba Pro DC Nova Gorica in Urbana Scena, je pa član tudi Baletnega društva Postojna.

Dragi Lovro, pozdravljen na Paradinem portalu in čestitke za nedavne lepe dosežke na prireditvi Opus 1 – plesna miniatura, kjer si prejel zlato priznanje za miniaturo Iskanje novega sveta, tvoj mentor je bil Gašper Kunšek. In tale zlata je bila že peta po vrsti. Kako doživljaš ta priznanja? Si na nek način v pričakovanju, da ne smeš biti ‘slabši’ od lani ali je vsakič drugače?


Hvala, hvala. Ja, res je, že pet let plešem tudi sodobni ples. Čisto nekaj drugačnega od plesanja hiphopa. Še vedno se priznanja vsakič zelo razveselim in sem pred razglasitvijo še vedno živčen. Me pa uspehi na nek način silijo, da se bolj trudim, da več treniram in da sem drugačen od drugih, da s svojo miniaturo izstopam. Prav tako sem vsako leto v starejši kategoriji, torej je konkurenca vedno težja.

Veliko tega se je spremenilo, kajne. Med drugim tudi to, da si postal član Baletnega društva Postojna. Je sprememba kluba zato, ker ti je pač krajevno blizu ali je vzrok kaj drugega?


Od septembra 2023 plešem tudi balet oziroma… več na Parada plesa.

Naslovna fotografija: Lovro Zajc je temperamentna štirinajstletna plesna bomba [foto: Baletno društvo Postojna]

; Portal24