Parada plesa: Mateja Terčon Knap in Be Funky navdušili Linhartovo dvorano Cankarjevega doma!

ByA.K.

25. januarja, 2024
Be Funky so navdušili publiko v Linhartovi dvorani Foto: Matej Čebulec

Parada plesa: Mateja Terčon Knap in Be Funky navdušili Linhartovo dvorano Cankarjevega doma!

Parada plesa: Drugo leto zapored Mateja Terčon Knap pripravi letno produkcijo v prostorih Cankarjevega doma. Iz Komna je prišlo natančno 203 plesalcev in plesalk.

Mateja Terčon Knap je svoje društvo Be Funky ustanovila z namenom, da v Komnu približa ples tamkajšnjim prebivalcem in to ne glede na starost. Njeni varovanci in varovanke namreč zastopajo leta in sicer od 3. pa do 84 in med njimi je tudi 13 fantov. Poudarek je na hiphop plesnem stilu saj je le ta Mateji najbližji. Svojo energijo, ki ji vsaj po videnem sobotnem nastopu 13. januarja, ne manjka, pa nesebično deli med aktivne plesalce kot aktivne gledalce.

Nastopiti v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma so bile od nekdaj njene sanje, ki jih je uresničila že lani. Odgovornost, ki jo prinaša cankarjanski oder je velika zato se je komnska ekipa na nastop pripravljala že od začetka sezone, torej od lanskega septembra. Mateja nam je po nastopu v Cankarjevem domu zaupala: ‘Nastopati na takšnih odrih so bile moje sanje. Spomnim se, ko smo lansko leto prišli v Cankarjev dom in sem sama ob prihodu stopila na oder dvorane. V hipu sem se od sreče zjokala. Stala sem tam, kamor sem si toliko časa prizadevala, da bi stali vsi mi. Uresničene sanje.’

Zgodba o lanskem uspehu se je ponovila tudi letos. Zanemarimo dejstvo, da je dvorano napolnila v večini energija staršev, dedkov in babic, a sem med publiko zasledila tudi nekaj plesnih ustvarjalcev, ki so prišli pogledat kaj počne ekipa iz Komna.

Mateja je predstavi dala naslov Dragi jaz in poskrbela ne samo za koreografijo, glasbo, kostume ampak tudi za zgodbo, ki nam jo je podala skozi deset točk… več na Parada plesa.

Foto: Matej Čebulec, Portal24