Parada plesa: Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia kot Pia in Pino Mlakar!

Tik pred koncem leta premiera predstave Stopi iz moje sence dueta Michala Rynia in Nastje Bremec Rynia v Plesnem Teatru Ljubljana!


Eden najboljših duetov slovenske plesne scene Michal Rynia in Nastja Mychal Rynia tik pred koncem leta postavljata na ogled najnovejšo predstavo Stopi iz moje sence v konceptu in režiji Nede R. Bric ter dramaturgiji Roka Andresa. Gre za hommage življenju in delu Pie in Pina Mlakarja.

“Plesna predstava Stopi iz moje sence kot osrednji motiv za svojo zgodbo jemlje jadrnico Pie in Pina Mlakarja, s katero sta do pozne starosti jadrala in se predajala silam narave, iz katere sta črpala navdih za svoje delo.

Jadrnica Galeb tako postane simbol ljubezni do plesa in narave ter uteleša zgodbo njunega ustvarjanja. Plesalca Nastja Bremec Rynia in Michail Rynia, ki sta par tako v zasebnem kot profesionalnem življenju, bosta skozi zgodbo Pie in Pina tematizirala zlitje individualnosti dveh umetnikov, ki na trenutke postaneta senci drug drugega, istočasno pa se temu zlitju upirata in zarisujeta meje lastnega jaza,” piše v programskem listu predstave, ki bo doživela premiero v sredo, 28. 12., ob 20.00. Ponovitvi še 29. in 30. decembra ob isti uri na istem mestu… več na Parada plesa.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Umrl je Maxi Jazz, pevec legendarne skupine Faithless

V 66. letu starosti je umrl frontman legendarne britanske skupine Faithless Maxwell Fraser, bolj znan kot Maxi Jazz.

Zasedba je žalostno novico potrdila na družbenih omrežjih.

“Maxi Jazz je sinoči umrl, ostali smo z zlomljenimi srci. Bil je človek, ki je spremenil naša življenja na toliko načinov. Glasbi je dal poseben pomen. Poleg tega je bila njegova modrost globoka in dostopna. Bila je čast in seveda mi je bilo v veselje delati z njim.”… več tukaj.

By A.K.

Komentar: