Barbra Drnač, na svojem portalu Parada plesa, danes predstavi Miro Marič, ki pravi, da v pedagoškem svetu zelo uživa, »kajti delo z otroki je tako zelo  zanimivo in pestro.«

“Mira, pozdravljena. Ne vem, če junijska vročica produkcij, zaključnih nastopov že popušča, ampak pri vas ste imeli predstavo Slikar in baletka že pred dobrim mesecem dni, kajne? Zakaj si/ste pohiteli in kaj je bil navdih za to baletno pravljico, nad katero so bili navdušeni tako udeleženci/akterji kot obiskovalci?


Lepo pozdravljena, Barbra. Me veseli, da sem lahko po nekaj letih spet del zgodbe na tako čudovitem plesnem portalu. V baletnem društvu Postojna smo načrtovali predstavo z naslovom Slikar in baletka že spomladi 2020, vendar nam je žal pandemija prekrižala načrte. Primorani smo bili preseliti vaje iz dvorane na splet, gledališča so se zaprla in tako smo vse do letošnje pomladi čakali na izvedbo predstave brez omejitev. Izvedli smo tri ponovitve, dve predstavi v Kulturnem domu Postojna in eno v Kulturnem domu Cerknica. Ne da se z besedami opisati veselja otrok, ko so po dolgem premoru končno spet stali na velikem odru. Rahlo vznemirjeni, vendar ponosni so zaplesali pred polno dvorano… ” … več TUKAJ.

Foto: Albert Podrekar