Parada plesa: Zala Zafošnik Ne govorim o svojih sanjah plesne kariere, ampak jih pokažem

Parada plesa: Pogovor z dijakinjo drugega letnika SVŠGUGL, smer sodobni ples in balet, Zalo Zafošnik.

Predstavi se našim bralcem in bralkam, ki bodo mogoče o tebi brali prvič kot o osebi in plesni ustvarjalki. Kdo si, Zala Zafošnik, in če že veš, kam si namenjena?


Sem Zala Zafošnik, dijakinja drugega letnika SVŠGUGL, smer sodobni ples in balet. Sem plesalka, odkrivam in začenjam raziskovati tudi koreografske vode. Imam sanje o uspešni plesni karieri, nameravam študirati ples na eni od akademij v tujini, potem pa bi se pridružila kakšni plesni skupini, mogoče bila ‘freelancerka’ in nekoč učiteljica plesa.

Se spomniš svojih plesnih začetkov? Zakaj si začela plesati in kaj je bil navdih za to, če sploh kaj?


Moji plesni začetki segajo v vrtec, celo v obdobje pred njim, ko sem vse, kar sem videla pred sabo, preplezala, ne le omar in polic, tudi hribe. Doma sem plesala na ravnotežni polžogi, prva izkušnja z redno vadbo je bil pouk baleta.


Kako pa je potekalo tvoje neformalno plesno šolanje do zdaj, ko si formalno dijakinja 2. letnika SVŠGUGL – smer umetniška gimnazija v Ljubljani?


Ples mi je bil torej blizu že v vrtcu, zares pa sem začela plesati v prvem razredu osnovne šole, ko me je očaral balet. Po zlomu palca na nogi sem ga prenehala obiskovati in v sedmem razredu začela trenirati hip-hop. Ker me ni navdušil, sem naslednje leto spoznala ritmično gimnastiko in potem v devetem razredu opravila avdicijo na KGBL ter tam plesala eno leto sodobni ples, ki me je prevzel in bil razlog za vpis na SVŠGUGL.


Zakaj pa je padla odločitev oz. zakaj te je prevzel sodobni ples? Kaj prinaša v tvoje življenje?


Ta stil me je od vseh poznanih najbolj prevzel zaradi svobode izražanja, ker lahko sama razvijam svoje misli in ustvarim koreografijo… več na Parada plesa.

Ne spreglejte…

Mercy Johnson razkrila svoj strah: “Doživljenjsko na zdravilih”

Nollywoodska igralka Mercy Jonhson je pred kratkim razkrila svoj strah pred rakom in vse odločitve, ki so ji spremenile življenje. Mati štirih otrok je zgodbo razkrila med pogovorom z veteransko igralko Joke Silvo v eni od epizod oddaje Mercy’s Menu. Pogovor je bil predvajan v njeni zadnji epizodi kuharske oddaje na YouTub-u… več tukaj.

Foto: Pexels (fotografija je simbolična)

By A.K.

One thought on “Parada plesa: Zala Zafošnik: Ne govorim o svojih sanjah plesne kariere, ampak jih pokažem”

Komentar: