Pasivni triki, ki pomirjijo temperamentnega malčka, preberite kateri so

Če je vaš malček temperamenten, so ti nasveti lahko zelo koristni. Raziskovalci menijo, da pasivni triki, kot so guganje malčka pred spanjem, petje in branje, pozitivno vplivajo na njegov temperament. Po drugi strani imajo aktivnosti, kot so hoja, vožnja avtomobila ali igra z otrokom, negativen vpliv, je zaključila skupina mednarodnih znanstvenikov po analizi 841 staršev iz 14 držav.

Starši, ki so bili vključeni v raziskavo, so imeli otroke stare od 17 do 40 mesecev. Starši so odgovarjali na vprašanja o temperamentu svojih otrok in kakšne tehnike uporabljajo, da jih uspavajo.

“Naša študija kaže, da so starševske tehnike za uspavanje zelo povezane s temperamentom otrok v različnih kulturah, kar lahko vpliva na njihov razvoj. Na primer, države, ki se bolj zanašajo na pasivne strategije, imajo otroke, ki se lažje prilagodijo socializaciji,” pravi Christy. Pham z Univerze Washington State, eden od avtorjev študije.

Rezultati študije so bili objavljeni v reviji Frontiers in Psychology.

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Zakaj so otroci obsedeni z vetrom in iztrebki?

Otroci želijo pretegniti pozornost pri odraslih na vse mogoče načine “Hej, nekdo je prdnil” ali “je kakal” sta frazi, ki ju lahko slišimo v vrtcu ali parku. Običajno ju spremljata smeh in hihitanje otrok. Za odrasle je ta norčavost o vetru in kakcu lahko neprijetna, še posebej, če se zgodi na javnem mestu.

Toda strokovnjaki pravijo, da je to normalna in prehodna faza. Če vaš otrok zdaj govori o teh stvareh, to ne bo trajalo večno… več tukaj.