Pavel Rupar: Nekdo je pljunil mojega vnuka, razbili so mi šipo na avtomobilu

ByAna Koren

11. maja, 2023 ,

Pavel Rupar: Nekdo je pljunil mojega vnuka, razbili so mi šipo na avtomobilu

Pavel Rupar je na novinarski konferenci napovedal protestni umik predloga zakona o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. Podpise za umik so začeli zbirati prejšnji mesec. Za umik so se odločili, ker jih je v tej zadevi s svojim zakonom prehitela vladna koalicija. Koordinator zbiranja podpisov za spremembo zakona o dvigu pokojnin pri Inštitutu 1. oktober Igor Černoga je povedal, da so v podporo zakonu na upravnih enotah zbrali nekaj manj kot 8000 podpisov.

Predstavniki Inštituta 1. oktober in iniciative Glas upokojencev medtem nadaljujejo zbiranje podpisov pod predlog zakona o dvigu pokojnin. Povedali so, da umikajo namero, da bi vložili svoj predlog zakona za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Napovedali so, da se bodo z dvema avtobusoma upokojencev odpravili tudi v Bruselj, kjer nameravajo doseči pravico in enakopravnost, če je ne morejo doseči v Sloveniji. 

Predsednik inštituta Pavel Rupar je ob tem navedel, da je bil zaradi sovražnih izjav vladajočih tarča sovražnosti. Po četrtem shodu upokojencev mu je nekdo razbil okno na avtomobilu, nekdo pa je pljunil njegovega 14-letnega vnuka.

Koordinator zbiranja podpisov Igor Černoga je sicer na začetku konference pozval vladajoče, naj se vzdržijo sovražnosti. “Če se bodo oni vzdržali sovražnosti kot prvi, tudi iz naših ust ne bo prišla slaba beseda,” je dejal. “Če kaj rečemo, rečemo samo zaradi tega, ker se branimo,” je poudaril. Rupar je bil zaradi neprimernih izjav o svetovalki predsednice republike tarča ostrih kritik. Politični vrh mu je sporočil, da so vrata odločevalcev za ljudi, ki širijo nestrpnost in sovražnost, zaprta.

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

BORIL SE BOM, BORIL proti tem ljudem, ki jim je za vas vseeno!

Pavel Rupar iz iniciative Glas upokojencev je danes na svoji Facebook strani izrazil svoja občutja in mnenje ob včerajšnji napovedi vlade, da bo prostovoljni prispevek za zdravstveno zavarovanje preoblikovala v obvezni prispevek.

Zapis objavljamo v celoti:

Turoben dan se je zbudil, noč je neprespana. Nisem in nisem mogel prenehati misliti na včerajšnji dan, rahlo drhtim od utrujenosti… več tukaj.