Pavel Rupar: Od vodstva javne RTV zahtevamo ukrepanje

Pavel Rupar na protestu pred RTV [Foto: Glas upokojencev]

Upokojenci zaradi pristranskega poročanja zahtevajo ukrepanje vodstva RTV Slovenija

Skupina nezadovoljnih državljanov in upokojencev, ki so se v petek, 16. februarja, zbrali pred stavbo Radiotelevizije Slovenija (RTV Slovenija), je danes v odprtem pismu izrazila svoje nezadovoljstvo z delovanjem nacionalne medijske hiše. Pismo, naslovljeno na vodstvo RTV, kritizira pristransko poročanje o aktualnih političnih dogodkih in izpostavlja nedavni shod, na katerem se je zbralo skoraj 30.000 državljanov, kot dogodek, ki ni bil ustrezno pokrit s strani javne televizije.

V pismu, s prvopodpisanim Pavlom Ruparjem navajajo, da je očitno res prišlo do packanja spomenika pred stavbo RTV z totalitarističnimi simboli, vendar pa se to ni zgodilo med časom shoda, kot dokazuje fotografija prizorišča brez prisotnosti ljudi. Poudarjeno je, da je urednik notranjepolitičnih oddaj, Gregor Drnovšek, na socialnih omrežjih odgovornost za vandalizem kar meni nič tebi nič neupravičeno pripisal udeležencem shoda.

V odprtem pismu, naslovljenem na vodstvo RTV Slovenija, so upokojenci, pod vodstvom Pavla Ruparja, zahtevali takojšnje ukrepe za zagotovitev nepristranskega in objektivnega poročanja. Med zahtevami so izpostavili potrebo po zamenjavi urednika notranjepolitičnih oddaj Gregorja Drnovška, javno opravičilo upokojencem in vsem tarčam njegovih komentarjev, uvedbo strogih meril za uravnoteženo poročanje ter organizacijo javne razprave o vlogi javne RTV v medijskem prostoru.

Protest in odprto pismo odsevata širšo zaskrbljenost glede medijskega poročanja in vloge javnih medijev v demokratični družbi. Poudarjajo, da javna RTV, financirana s prispevki državljanov, nosi posebno odgovornost zagotavljanja uravnoteženega in objektivnega informiranja vseh segmentov družbe.

Odprto pismo vodstvu javne RTV:

Spomnimo…

Upokojenci na 10. shodu proti vladi: “Lopovi, lopovi, lopovi”

V Ljubljani se je odvijal že 10. vseslovenski protestni shod upokojencev. Protest je z namenom izražanja nezadovoljstva nad delovanjem javne medijske hiše RTV Slovenija privabil množico jeznih upokojencev. Protest se je začel v središču mesta, ob 14. uri pred stavbo RTV, kjer so upokojenci pod vodstvom Igorja Černoge začeli z glasnim skandiranjem “Lopovi, lopovi, lopovi”, ob zvokih piščalk in s Černogo, ki je preko megafona vodstvo RTV obtožil nesposobnosti in političnega delovanja… več tukaj.

Ne spreglejte tudi kolumno Sončni dvor nad upokojenci, zdravniki in sodniki

Ljudi politika načeloma ne zanima prav posebej. Pa bi jih morala. Gre namreč za upravljanje z našo skupno prihodnostjo in ni vseeno, kdo z njo upravlja. Tudi obrestne mere večine ne zanimajo toliko časa, dokler ne potrebujejo kredit. V primeru težav ali sprememb na trgu šele skozi čas ugotovijo, da je hudič v podrobnostih tj. v drobnem tisku banke, kjer so kredit najeli. Spomnimo se samo na zloglasne kredite v švicarskih frankih… več tukaj.

Portal24; Foto: Glas upokojencev