Pavel Rupar: Odprto pismo dr. Robertu Golobu

ByUredništvo

25. oktobra, 2023

Pavel Rupar: Odprto pismo dr. Robertu Golobu

Spoštovani dr. Robert Golob!

Odkrito povem, da me vaše igrice znotraj povsem zgrešene Svobode čisto nič ne zanimajo! Niti vaš zaigrani nastopi jeze glede vaših članov ne! Vaša odločnost in ustrahovanje vaših volilcev in poslancev je enaka, kot moja sapica v lanski sneg, da bi ga stopil …

Tako odločnost, srd in jezo, ki ste jo pokazali bi pričakoval pri ugotovitvi, da ste na cedilu pustili 340.000 upokojenk in upokojencev, ki s strahom čakajo zimo in upajo na dodatke k pokojninam, da bi z njimi lahko kupili drva in kurjavo! Tako odločnost sem pričakoval pri sanaciji poplav na Koroškem, Savinjski, Gorenjskem … Tako odločnost sem pričakoval pri dejanjih v korist ljudi. Tam ostajate pohleven, od vsega naštetega ni napredka nikjer!

Obljube o prejemu drobiža, ki ga bomo dobili upokojenci v višini 1,8 %, so vaš odnos do ljudi, ki so vas volili. Posmehovanje tistih upokojencev, ki komaj živijo z miloščino, ki jo prejmejo! 1,8 % dodatek k pokojninam pomeni od 8 eur do 22 eur tistim, ki živijo pod pragom revščine.

Sramotna je obljuba glede “božičnice”! Res je, da bo letos prvič in res je, da ste to naredili zaradi pritiska civilne iniciative “Glas upokojencev”. Pozabili pa ste, da smo upravičeno zahtevali dodatno (eno celo) pokojnino z istim naslovom “božičnica”! 40 % obdavčenega letnega regresa je toliko, kot vaša Tina Gaber zapravi samo s pogledom v nov dan! Sram naj vas bo, globoko naj vas bo sram!

Za januar Luka Mesec obljublja 8,2 % uskladitev pokojnin! Če … Obljublja!

Naj vas opozorim, da je to po izračunih vsakoletne uskladitve 4,3% PREMALO!! Torej nas boste skupaj z letošnjo krajo in neuskladitvijo z inflacijo, ponovno ogoljufali skupaj za 18,1% (ostanek lanske uskladitve z inflacijo, ki so jo socialci dobili, mi pa ne, plus 4,3%)! Da boste lažje razumeli!!

In ne plačujte nesposobnih novinarjev in medijskih šalabajzarskih javnih hiš, da vam delajo reklamo in vam ploskajo, ker ste z 1,8 % tako zelo radodarni! Ne norčujte se vsi skupaj iz množice ljudi, ki ji potrpljenje pojenjuje!!

Spoštovani Robert Golob!

Meja naše potrpežljivosti je pred vašim nosom! Zahtevamo dodatke k pokojninam od 300 do 500 evrov za najmanjše pokojnine, za vse ostale od 100 do 250 evrov , kot smo vpisali v zakon, ki ga imate v proceduri! Glede na to, da bo v postopek v DZ s strani Urše Klakočar Zupančič uvrščen tam nekje februarja 2025 ZAHTEVAM, DA SAMI NEMUDOMA odpokličete miloščino v višini 1, 8 %, in tisto malenkost za rekrecijo, ter se resno lotite DODATKOV, kot smo jih predlagali!

Zima je pred vrati, ljudje nimajo za položnice, odpovedujejo se hrani, da o kakšnih nakupih plaščev, čevljev in drugih potrebnih zadev sploh ne govorim!

Počakali bomo do 20. novembra 2023! Zmigajte se!! V kolikor nas boste zopet prevarali in ogoljufali pri pokojninah, ki so naš denar, privarčevan iz obdobja, ko smo za vas gradili vrtce , šole , ceste in elektrarne, NAPOVEDUJEM PROTESTNI SHOD IN POVABILO IN VSTOP NA SESTANEK V PROSTORE VLADE, ter vaš govor pred množico ljudi! Bodete prepričani, da boste spregovorili in da vam bomo iz srca zaželeli in naredili vesel december..!!

(Ni grožnja, to je dejstvo!)

Pavel Rupar, “Inštitut 1. oktober”