Pedersen zmagovalec prve etape na Kriteriju po Dofineji, Roglič mirno v glavnini

Primož Roglič [Foto: Zajem zaslona]

Pedersen zmagovalec prve etape na Kriteriju po Dofineji, Roglič mirno v glavnini

Uvodna etapa 76. Kriterija po Dofineji je sprinterjem prinesla edino pravo priložnost, ki so jo ti tudi izkoristili. Zmagovalec prve etape je postal Danec Mads Pedersen, ki je slavil po razburljivem zaključnem sprintu.

Pretežno ravninska etapa se je odvijala na zahodu zgodovinske francoske pokrajine Dofineje, v okolici mesta Saint-Pourcain-sur-Sioule. Po 172,5 kilometra na krožni trasi je sledil pričakovan spopad sprinterjev. Pedersen (Lidl-Trek) je v neposrednem dvoboju premagal prvega favorita, Irca Sama Bennetta (Decathlon AG2R). Tretje mesto je osvojil Francoz Hugo Page (Intermarche Wanty).

Za Pedersena je to že osma zmaga v sezoni in skupno 42. v karieri. “Ves dan smo morali nadzirati dogajanje, kar ni bilo lahko. Alex Kirsch je ohranjal nadzor, Toms Skujins in Ryan Gibbons sta vložila vate, da sta me spustila v pravem trenutku. Opravila sta neverjetno delo, danes je bilo skoraj popolno,” je bil nad svojo ekipo navdušen Pedersen.

Roglič mirno na 72. mestu

Vsi favoriti za skupno zmago, vključno s Primožem Rogličem, so brez težav prestali etapo. Roglič, ki se vrača na dirke in spada med glavne favorite, je v cilj prišel sredi glavnine na 72. mestu.

Močno razgibana Dofineja kot test pripravljenosti

Kriterij po Dofineji bo v naslednjih dneh postregel s tremi razgibanimi etapami, sredino vožnjo na čas in zaključkom v gorah. Ob odsotnosti Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda sta prva favorita za končno zmago Primož Roglič in Remco Evenepoel, ki se vračata po poškodbah na Dirki po Baskiji.

Rogliču bo pri ekipi Bora Hansgrohe pomagala močna zasedba, ki vključuje Denza, Hallerja, Hindleyja, Jungelsa, Sobrera in Vlasova. Že druga etapa, ki se bo končala na prelazu Loge, bo prinesla prvi resen preizkus pripravljenosti favoritov.

Dirka bo tako v naslednjih dneh dala odgovore o pripravljenosti Rogliča, Evenepoela in preostalih kandidatov za vrh.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona