Pesto lazanja – hitro in okusno
Pesto lasanja je okusna in osvežujoča različica klasične italijanske jedi. V tej jedi se prepletajo bogati okusi svežega pesta, kremaste ricotte in sočne paradižnikove omake. Ta recept je preprost za pripravo in bo navdušil vaše brbončice z vsakim grižljajem. Sledite tem enostavnim korakom, da ustvarite okusno in zadovoljivo jed, ki bo zagotovo postala priljubljena pri vaši družini in gostih.
Navedene količine sestavin zadostujejo za 4 osebe.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Za pesto:
- 50 g svežega listov bazilike,
- 50 g naribanega parmezana,
- 50 g pinjol,
- 2 stroka česna, nasekljanega,
- 125 ml ekstra deviškega oljčnega olja,
- Sol in poper po okusu.
Za nadev:
- 9 listov lasanje,
- 200 g ricotte,
- 1 jajce,
- 50 g naribanega parmezana,
- Sol in poper po okusu.
Za omako:
- 400 ml paradižnikove omake,
- 1 žlička suhe bazilike,
- Sol in poper po okusu.
Za sirno plast:
- 200 g naribanega mozzarelle
Navodila:
- Priprava pesta: V mešalniku zmešajte baziliko, nariban parmezan, pinjole, nasekljan česen, oljčno olje, sol in poper. Mešajte, dokler ne dobite gladke paste. Po potrebi dodajte več oljčnega olja, da dosežete želeno konsistenco. Postavite pesto na stran.
- Priprava nadeva: V srednji skledi združite ricotto, jajce, nariban parmezan, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite homogeno mešanico. Postavite na stran.
- Priprava omake: V majhni posodi segrejte paradižnikovo omako na srednji vročini. Dodajte suho baziliko, sol in poper ter kuhajte nekaj minut, da se okusi združijo. Nato omako odstavite.
- Sestavljanje lasanje: V velikem pekaču za pečico, ki ste ga rahlo namastili, nanesite tanko plast paradižnikove omake na dno. Postavite tri liste lasanje čez omako.
- Pečenje: Pekač pokrijte s folijo za peko, da preprečite izsušitev lasanje. Postavite pekač v predhodno ogreto pečico na 180°C in pecite 25-30 minut.
- Postrežba: Pred postrežbo lasanjo pustite počivati nekaj minut, da se malo ohladi. Nato narežite na porcije in postrezite.
Uživajte v okusni pesto lasanji!
Ne spreglejte
Foto: Cookidoo