Peter Prevc: To je moja zadnja sezona kot profesionalni športnik

Peter Prevc Foto: Zajem zaslona/MMC

Peter Prevc: To je moja zadnja sezona kot profesionalnega športnika

Po kar 15 letih izjemne kariere je Peter Prevc, slovenska športna ikona in smučarski skakalec, napovedal svojo slovo od profesionalnih smučarskih skokov. Odločitev je potrdil in s solzami v očeh razkril, da bo zaključil svojo kariero konec marca na tekmah v Planici, medtem ko si morda želi oditi s svetovnim rekordom.

To je moja zadnja sezona kot profesionalnega športnika. Odločitev je zorela kar nekaj časa. Na koncu sem se razsodno odločil. Srce je narekovalo, da odprem novo stran življenja. Kaj bom počel naprej, še ne vem čisto točno, a o tem se bomo pogovarjali čez 47 dni. Zdaj nadaljujem sezono, ki še poteka.

Peter Prevc

Peter Prevc ni pozabil izraziti svoje hvaležnosti do vseh, ki so mu stali ob strani v njegovi karieri. “Iz srca sem hvaležen vsem trenerjem, sotekmovalcem, smučarski zvezi, pokroviteljem, prijateljem in seveda družini,” je poudaril. S čustvenim nagovorom se je posebej zahvalil svoji ženi, otrokoma, bratom in sestram ter staršem, pri čemer ga je premagala čustva in solze.

Mina, hvala, zlata si. Hvala, da si moja opora in moj svet. Hvala otrokoma, ki ves čas navijata zame in me zmeraj pričakata z iskricami v očeh. Hvala staršem, bratoma, sestrama, da so me vzgojili in pripeljali v šport. Hvala Tomiju in vsem navijačem.

Peter Prevc

Upam, da bom zapustil sled

Zahvalil se je tudi vsem svojim navijačem in vsem tistim, ki so ga podpirali skozi vse te športne poti. “Ponosen sem na svoje dosežke in na to, da sem lahko delal z vrhunskimi ljudmi in smučarskim skokom v Sloveniji pomagal rasti,” je povedal Prevc. “Upam, da bom zapustil sled, ki bo spodbudila mlajše generacije in jim pokazala, da lahko dosežejo velike stvari, če sledijo svojim strastem.”

Odločitev je zorela kar dve leti, vse od olimpijskih iger. Začel sem razmišljati, kdaj bo pravi čas, koliko še zmoreta telo in srce, ali lahko še vlagam celega sebe v šport. Že lani je bil v Planici močan namig, da z glavo skozi zid ne gre.

Peter Prevc

Peter Prevc je kljub svoji odločitvi izrazil svoje veselje nad tem, da bo še enkrat skočil, morda celo rekreativno, ko se bo upokojil. Čeprav bi uspešna letošnja sezona lahko olajšala njegovo slovo, je bila odločitev o koncu profesionalne kariere trdno in premišljeno sprejeta. Slovenija se bo poslovila od enega svojih največjih športnih junakov na tekmah v Planici, kjer bo Peter Prevc pustil svoj neizbrisen pečat v zgodovini smučarskih skokov.

Rad bi videl, da si me kolegi zapomnijo po tem, da smo včasih kaj skupaj ušpičili. Mlajšim pa upam, da sem dokazal, da ni pomembno, kaj imaš, da si lahko uspešen, da ni samo oprema tista, ki prinese uspeh, temveč da so osebne odločitve tiste, ki ti lahko prinesejo uspeh.

Peter Prevc

vir; Foto: Zajem zaslona/MMC; Portal24